Libido

by Morten Sabroe

Hardcover, 2013

Status

Available

Library's review

Danmark, København, ca 2013
De tre kammerater, Philip, Rune og Daniel er alle ca 42 år gamle og gift med henholdsvis Nora, Susan og Lisa. Nora er forlagsredaktør og har scoret et kæmpehit med bogen "En kvindes hemmelighed" som er skrevet under pseudonymet "Elizabeth Wagner" af en anonym
Show More
forfatterinde. "En kvindes hemmelighed" beskriver hovedpersonen, også ved navn Elizabeth Wagner, som styrer mændene med hård hånd fra hun er 14 år gammel.
Philip Petterson er fortælleren i "Libido" og ligesom Daniel reklamemand. Rune med efternavn Rosenstok er chefredaktør på magasinet "Mand i Tiden".
I bogens start er Rune nede i kulkælderen, for han har overhørt Susan og hendes veninde snakke om at have lyst til yngre mænd og flere mænd på en gang og bestemt ikke med Rune. Samtidigt er en gruppe kvinder, Nymphomaniacs, anført af Alecia Key på krigsstien mod Rune og hans blad. Rune fatter en syg plan om at tage til Nymphomaniacs sommermøde på en ø og give Alecia en ordentlig omgang sex, mens de filmer det. I stedet bliver Rune fanget og Alecia filmer ham, mens kvinderne gør klar til at voldtage ham analt med en dildo. Rune overgiver sig og underskriver en aftale om at lave en for ham meget ydmygende forside på bladet.
Philip er kommet til at støde Nora fra sig og må jagte rundt efter hende på diverse skøre måder inden han igen vinder hende eller hvad det nu er, han gør. Det er selvfølgelig også Nora, der har skrevet "En kvindes hemmelighed", mens hun gled mere og mere væk fra Philip.
En meget morsom mareridtsscene beskriver Philip, der har skrevet en fantastisk roman - synes han selv - om sit eget sexliv, men forlagsredaktørerne piller den helt fra hinanden, mens han må sidde svedende og høre på.

Ganske velskreven, men gakket satire med korte beskrivende sætninger og et levende sprog.
Show Less

Publication

Kbh. : Politiken, 2013. Politikens forlag. 1. udgave, 1. oplag.

Description

Originaludgave: 2013

Language

Original language

Danish

Physical description

253 p.; 22.6 cm

ISBN

9788740010893

Local notes

Omslag: Stoltzedesign
Omslaget viser en næsten nøgen kvindekrop. Brysterne er dækket af hænderne og ovenover trusserne er tatoveret "adgang forbudt for angste mænd"
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Side 5: Jeg så det som i en film: et uendeligt øde, sikkert et sted i New Mexico. En skærende skarp sol, en knaldblå himmel, kridhvide skyer der sat fast i det blå, nogle kaktus, to støvede veje der førte i hver sin retning. Over den ene stod: Du kender vejen. Over den anden: Vejen kender dig.
Side 32: Fire-fem af den slags fædre på en café og du har lyst til at ringe efter en selvmordsbomber.
Filmen "Deliverance" beskrives ret detaljeret:
Side 62: Jeg huskede filmen som havde jeg set den dagen før. Lige fra de fire ankommer til den første tankstation i bil med kanoer på taget, og den ene slår en melodi an på sin guitar, og en næsten blind dreng med et ansigt flikket sammen i indavlens dunkle værksted giver sig til at duellere med ham på banjo, ouverturen til en udflugt med døden.
Side 64: Rune rejste sig og kom tilbage med et fotografi af en kvinde med et bølgende orangerødt hår og en krop der havde fået skaberens fulde opmærksom hen.
Side 66: Don Juans vise ord: "Jeg tager et skridt ad gangen."

Pages

253

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1175 seconds