Sæsonens mord

by Orla Johansen

Paper Book, 1981

Status

Available

Library's review

Danmark, Lindkøbing, juli 1981
Tre unge piger er blevet dræbt med et år mellem hvert drab og det lokale politi har ingen spor. Rejseholdet i form af kriminalassistent Adolf Brecht, kriminalkommisær Olsen og de to betjente Arlev og Høgsdorf rykker ud. Vibeke Hammelgård på 18 år blev myrdet i
Show More
juli 1979 med kniv, Evelyn Meinke på 20 år blev kvalt i juli 1980 og Susanne Westrup på 16 år blev kvalt i juli 1981. Alle tre har været i avisen med nøgenbilleder eller som topløse. Brecht er ved at holde op med at ryge og er af og til lidt svær at omgås. En lærerinde Kirsten Pilebæk, en skolebestyrer Boris Rudberg på 42, en journalist og redaktionschef Verner Løvskov på 40, en chefredaktør Harald Borg, Sally Aaberg på ca 50 er en rig enke efter den ældre Emil Aasted der døde 14 dage efter brylluppet i en bilulykke. Både Kirsten og Sally ser godt ud og lokker Brecht med deres ynder, men hans kone Elsie holder ham i kort snor.
En par grupper af fanatikere spøger også i baggrunden, nogle kutteklædte, der mødes ved fuldmåne og nogle kristne, der kalder sig Guds Stridsmænd. Sognepræsten hedder Andreas Hjulborg. Biografdirektøren for Lindkøbing Bio hedder Søren Westrup. Der var en ildspåsættelse i biografen, måske på grund af visningen af en pornofilm?, et par måneder før drabet på datteren Susanne. En ret fordrukken tjener Frederik Sørensen bliver dræbt, da han begynder at snakke med politiet. Morderen viser sig at være Sally Aabergs bror, Boris Rudberg, og han er ret skør. Brecht er ved at blive den lille i et slagsmål med ham, men bliver reddet af en sten, der vælter ned i hovedet på Rudberg og giver ham kraniebrud. Høgsdorf er også heldig, for han har tippet en trettener, men det er der også andre, der har, så gevinsten er på 650 kr.

Ret veloplagt krimi
Show Less

Publication

[Kbh.] : Wøldike, cop. 1981.

Description

Kriminalroman fra en lille jysk ferieby, hvor en ung, smuk pige bliver fundet myrdet i klitterne.

Language

Original language

Danish

Physical description

195 p.; 19.5 cm

ISBN

8772339322 / 9788772339320

Local notes

Omslag: Robert Vetterli
Omslaget viser siv ved en strandkant og en rød plet
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Wøldike, Brecht og Olsen, bind 9

Side 125: Han var oprindeligt musiker, men gav ikke agt på tempoændringer fra andante over allegro ma non troppo til presto prestissimo, når det gjaldt trangen til at tilfredsstille tørsten.

Pages

195

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1369 seconds