Ladykiller

by Orla Johansen

Paper Book, 1982

Status

Available

Library's review

Danmark, Skovborg, ca 1982
Direktør for forsikringsselskabet Gardenia, Norbert Jassin på 52 år, bliver fundet skudt og dræbt. Et af hans gamle øgenavne Ladykiller bliver støvet af af de lokale aviser. Ancher, Olsen, Arlev og Høgsdorf bliver tilkaldt af det lokale politi i form af
Show More
kriminalkommissær Bertelsen, der har kriminalassistenterne Jan Boch - 36 år - og Hugo Strauss - 43 år - under sig.
Senere bliver en prostitueret Sonja Kaarup også skudt og dræbt, kort efter at hun har kontaktet Boch og fortalt at hun har oplysninger om mordet på Jassin. Brecht sætter lidt gang i løjerne efter at have tænkt sig om og det resulterer i at Boch også bliver skudt og dræbt efter at han har forsøgt at afpresse morderen.
Jassin ser ud til at have været uden hæmninger seksuelt og desuden et rigtigt dumt svin overfor alle, der ikke lige var hans allernærmeste venner. Ancher gætter sig frem til at noget af baggrunden for drabet på Jassin var et vellykket forsøg på forsikringssvindel, som den lokale direktør for Gardenia - Børge Mundel - var rodet ind i, sammen med en småkorrupt Hugo Strauss. Børge Mundel var desuden transvestit og lejede af og til et værelse til "hr og fru Hansen", hvor han så spillede begge roller og desuden af og til klædte sig på som fin prostitueret og gik en tur i transvestit-kvarteret. En aften havde han så det uheld at blive samlet op af Jassin, der var på jagt efter en rigtig luder. Da Jassin genkendte Mundel, var hans skæbne beseglet, for hans ry som dumt svin gjorde selvfølgelig at Mundel vidste at Jassin omgående ville udnytte sin viden om Mundels tilbøjeligheder.
Udmærket krimi
Show Less

Publication

[Kbh.] : Wøldike, 1982.

Description

Kriminalroman om de to kriminalfolk Brecht og Olsens opklaring af to mord i en dansk provinsby.

Language

Original language

Danish

Physical description

183 p.; 19.8 cm

ISBN

8772336102 / 9788772336107

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en kvinde med en perlehalskæde
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Wøldike, Brecht og Olsen, bind 10
Side 36: Han beherskede sig med en kraftanstrengelse fra at udstøde en drøj ed, men han kunne ikke undgå at knibe øjnene sammen, mens hans mund fortrak sig. Mens det, hans værtinde kaldte kaffe, løb ned gennem hans spiserør, gik det op for ham, at det dåsen havde indeholdt, sandsynligvis var kaffe af en alder på mindst et år.
Side 37: Kriminalassistenten tog åndsfraværende koppen og tog en slurk. Smagen af det ildelugtende fluidum gav ham kvalme, men han beherskede sig endnu engang.
Side 38: Berit mumlede noget for sig selv, mens hun stod ubeslutsom med bh'en dinglende og knappet under de tunge bryster.

Pages

183

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.2637 seconds