Historien om den ukendte soldat og Hovedafbryderen

by Jacques Tardi

Paper Book, 1983

Status

Available

Call number

843

Library's review

Indeholder to historier "Historien om den ukendte soldat" og "Hovedafbryderen".

"Historien om den ukendte soldat" handler om en andenrangs forfatter. der tror at han flakker rundt og kommer til Hammam Paladset, hvor han har tilbragt noget af sin ungdom. Han har hovedpine og ondt over det hele og
Show More
trænger bare til at komme i bad. Han ser underlige syner med engle, der kopulerer og vader rundt i blod. Han bliver beordret til at ro nøgen gennem en sejlrende ud i en sø og videre derfra. Han kommer til et stort hus, hvor en enøjet og en anden barsk fyr venter og sender ham ovenpå. Her møder han Ghislaine de la Roseraie i skikkelse af en fed luder, der er en ondskabsfuld transformation af en af hans egne romanfigurer. Han slår hende brutalt ihjel med en lysestage, hvorefter han skyder den barske fyr på klods hold. Han skyder også den enøjede og hopper derefter ud fra husets anden sal og ned i det omkringliggende vand. Han har stadig hovedpine og tænker på bare at lade sig synke ned i det kolde vand, da han bliver halet op af et luftskib. Han bliver sat af ved sin parisiske forlægger Louis-Joseph Bonnots kæmpemæssige bolig. Han møder forlæggeren og hans sekretær, Josiane Porto-Vecchio, der er ret let påklædt og de fortæller at hans seneste værk er obskønt, umoralsk og uudgiveligt. Bonnot falder i en dyb pøl og genopstår som en tyrannosaurus. Forfatteren flygter men løber ind i heltinden i hans elendigste roman "Den blodige farao". Han vandrer rundt i bygninger som han selv har skabt i sine elendige romaner og hånes af sine egne personer. Til sidst konfronteres han med "Den flyvende død", hans første knaldroman. Hans hoved gør mere og mere ondt og til sidst bliver han ramt af en kugle. Faktisk er det den 10 november 1918 og den historie er meget dårligere end nogen af dem, han har fundet på. Han forestiller sig at han den 11 november 1920 bliver jordfæstet under triumfbuen, men hvorfor skulle det ske?

"Hovedafbryderen" handler om en mand, hr Choumacher, der kommer hjem til det hus, han forlod under dramatiske omstændigheder fire år tidligere. (Dvs ved første verdenskrigs start). Han ønsker kun at glemme, men en mand ringer på og giver ham en kuvert. Han går på druk og en ung prostitueret hægter sig på og giver ham et blowjob i en baggård. Senere vågner han op i hendes lejlighed. Inde i et lille rum har hun en forkrøblet dværg siddende. Choubert bliver skræmt over synet med også ophidset og klæder den prostituerede af og knepper hende, mens dværgen ser til. Han får et blackout og da han kommer til sig selv igen er både dværgen og den prostituerede døde, hun med en kniv i ryggen og dværgen med den ene del af en saks i ryggen. Han går gennem byens gader uden at tænke, men kommer på et tidspunkt hjem til sig selv igen. Her er manden med kuverten igen, og en barneplejerske og dværgen igen. Manden skyder på barneplejersken og dværgen og Choumacher flygter igen. Denne gang bliver han indhentet og overmandet af politi. Som et får bliver han dømt, fængslet og en morgen hentet til guillotinen.
Også i denne fortælling er noget af det hovedpersonen oplever sikkert noget der kun foregår inden i sit eget hovede.

Tardi har en lillie indledning, hvor han diskuterer at det drejer sig om at blive manipuleret og være offer. Krigen bliver fremstillet som et stor mudret og meningsløst slagtehus.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 1983.

Language

Original language

French

Physical description

64 p.; 28.8 cm

ISBN

8756225911 / 9788756225915

Local notes

Omslag: Jacques Tardi
Omslaget viser en grotesk scene med en mand i bowler hat og sort tøj sammen med en nøgen engel, en guillotine og en sø af blod
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "La véritable histoire du soldat inconnu", "La bascule à Charlot" af Søren Vinterberg
Side 35: For min skyld kan hele menneskeheden gå i hundene, jeg vil ikke engang vende mig om.

Pages

64

Library's rating

Rating

(7 ratings; 4)

DDC/MDS

843
Page: 0.308 seconds