Velkommen til Irak

by Garry B. Trudeau

Paper Book, 2004

Status

Available

Call number

741.5973

Library's review

USA 2003-2004
USA invaderer Irak ovenpå 9/11, hvilket var ret underligt, men kun hvis man ignorerer amerikansk indenrigspolitik. Danmark gik selvfølgelig med i krigen, fordi Irak truede vores sikkerhed ligesåmeget som de truede USA's.
Jeff er CIA praktikant, så han rapporterer fra
Show More
efterretningstjenestens synspunkt, Duke er selvbestaltet borgmester i Al-Amok i Djævelens Armhule og rapporterer om plyndringer og mord. Præsident Bush tåger rundt og omgåes sine gamle kollegiekammerater, Stinke, Muldvarp, Øltønde og Savle, som undres over at deres gamle formand har invaderet Irak, når han i gamle dage ikke engang kunne finde det på et kort. Imens rammer nedskæringer, der finansierer krig og skattelettelser, hårdt rundt omkring på skoler og offentlige institutioner. CIA øver sig i at få Syrien til at lyde som en trussel. Alex støtter Howard Dean som præsidentkandidat for at forhindre George W. Bush i at blive valgt (ikke "genvalgt", for hun mener slet ikke at han blev valgt i første omgang i år 2000, men at han stjal posten). B.D. bliver udstationeret i Irak og er overordnet for Ray Hightower, som han kender fra sidst. De bliver sendt på mission for at slå Duke ihjel, men han redder sig ved at pudse medierne på dem. Imens er Bush presset pgra alle løgnene om hvorfor invasionen af Irak var nødvendig. Og af rygter om at Wesley Clark vil stille op til præsidentvalget.
Zonker tager ferie fra jobbet som babysitter og tager til Californien for at stille op som guvernør, hvilket alle andre åbenbart også gør. Desværre er fristen overskredet, så Schwarzenegger bliver valgt og hurtigt kendt som Gramsenführer.
I Irak er landet i kaos og bliver omtalt som Rumsland, dvs et eldorado for terrorister. Honey er med Duke i Al-Amok og finder sig en fyr, Nebukadnezar, som kun er ude på at bruge hende til at komme til Amerika, så hun skal bare holde kæft og makke ret. Duke er ret ligeglad, for Haliburton er kommet til byen, så hans røvermetoder har fået konkurrenter. Han har heller ingen indtægter for alle hans ansatte er ved at forberede sig på den kommende borgerkrig. Duke indrømmer at han på en eller anden meningsløs måde ville savne Honey, hvis hun rejste, og det får hun selvfølgelig hurtigt lavet om til at han ikke kan leve uden hende, så hun bliver. Så kan hun også overvære det første bilbombeattentat mod ham.
Hjemme i USA prøver man forgæves at finde nogen, der kan bevidne at Bush faktisk gjorde sin værnepligt i nationalgarden i Alabama færdig.

Glimrende tegneserie med den anden Bush krig mod Irak som gennemgående tema. Der er masser af gode gæt på hvad fremtiden ville bringe af ulykker over Irak.
Show Less

Publication

[Bagsværd] : Carlsen Comics, 2004.

Language

Original language

English

Physical description

64 p.; 28.8 cm

ISBN

8762676059 / 9788762676053

Local notes

Omslag: Garry B. Trudeau
Omslaget viser en stor plakat ved siden af en stor vej, forestilende Onkel Duke med titlen Al Duke og udstyret med en arabisk hovedbeklædning
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Doonesbury, 2003-2004" af Ole Steen Hansen

Doonesbury, bind 25
Side 7: Forsvarsminister Rumsfeld, har De fået styr på plyndringerne? Mener De, om der stadig er slyngler, der hugger askebægre? Sikkert. Lever vi i en perfekt verden, hvor den slags ikke sker? Næppe. Foretrækker jeg selv at stille mine spørgsmål og så besvare dem? Javist. Kan jeg få Dem til at virke tåbelig ved at lade, som om det var Deres spørgsmål? Helt afgjort.
Side 19: Videregående risikovurdering. Vi skal lære at tilpasse efterretningerne til politikken. Hvis præsidenten vil køre en sag, skal vi få den til at virke ægte og rimelig, uanset hvor langt ude den er!

Pages

64

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 3.5)

DDC/MDS

741.5973
Page: 0.2308 seconds