Dronning i Danmark : Margrethe den Anden fortæller om sit liv

by Anne Wolden-Ræthinge

Hardcover, 1990

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord", "Fem fortættede år", "En gammel herre i rullestol", "Verden på plads igen!", "Idyllen i Gråsten", "Tre søstre", "Farfar's død", "Den sarte plante", "Far og mor", "5. juni 1953", "Statsret og hormoner", "Ikke kun for skolen, men for livet", "Henri de Monpezat", "Vil du,
Show More
Margrethe Alexandrine Thorhildur Ingrid ...", "To individer - et ægteskab", "To sønner", "Da far døde", "Hjælp og tro", "Tro og kirke", "Dronninge-debut", "Nytårstalen og danskerne", "Sangskatten, lyrik og litteratur", "Historien og forgængerne", "Arkæologien og verdens ende", "At sætte grænser", "Monarkiet", "Terrorisme", "Vold, video og parforhold", "Selverhverv og den bløde mand", "Lykken", "Maleriet", "Udstillinger", "Håndarbejdet", "Pressen", "Liv og tid".
Anne Wolden-Ræthinge - kadet Ninka - har samlet en række småinterviews med dronningen, så de fremstår som en slags kronologisk monolog. De er selvfølgelig holdt i en ret ufarlig tone, men giver alligevel et godt indblik i Margrethes overvejelser og tanker. Det er ikke nogen helt dum dronning vi har i hende!
Fra en opvækst, som kronprins Frederik (senere Frederik IX) og hans kone Ingrid klart havde gjort sig mange tanker over og til hun blev regent med prinsgemal Henrik som mand følger vi hendes overvejelser. Hun havde fra barnsben interesse for arkæologi og skræk for skeletter og knogler. Det sidste er dog gået over, så jeg kan huske en maleriudstilling på Aros, hvor hun havde malet masser af knogler og ben. Hendes to børn, Frederik og Joakim hører vi også om. Jeg vidste ikke at Frederik var født ved kejsersnit.
Læsværdig bagatel.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Gyldendal, 1990.

Description

I monologform, der er bearbejdet efter interviews, beretter Margrethe II (f. 1940) om bl.a. barndom, ungdom, familieliv, hobbies, dronningehvervet og samfundsforhold.

Language

Original language

Danish

Physical description

171 p.; 23.4 cm

ISBN

8700846155 / 9788700846159

Local notes

Omslag: Georg Oddner
Omslaget viser en ældre dame med mange smykker
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Tutbog

Pages

171

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1376 seconds