Anders Andersens erindringer

by Anders Andersen

Other authorsHenning Schmaltz-Jørgensen (Author)
Hardcover, 1996

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord", "Kapitel 1", " Bonden på 'Benzonslyst'", " Fjerde generation driver gården", " Barndomshjemmet", " Spillede skak med læreren", " Skak eller politik", "Kapitel 2", " Landmandsliv dengang og nu", " Krisen i 30'erne", " Egtved-pigen", " Købte 'Sølyst'", "Kapitel 3", " På vej
Show More
ind i politik", " Illegalt arbejde under besættelsen", " Oplysningsarbejdet i VU", " Folketingskandidat i Halvrimmen", " Hornslet-kredsen overraskede", " I sognerådet i 12 år", "Kapitel 4", " Nyvalgt folketingsmand", " Rejseriet et slid", " Gruppemødernes store værdi", " På Folketingets talerstol", " Striden med Thorkild Kristensen", " Besøg på Færøerne", " Nedlagte alle ordførerskaber", "Kapitel 5", " Landbrugets førstemand", " Valg mellem tre kandidater", " Landbrugsrådets formand", "Kapitel 6", " Formandsskifte i Venstre", " Uenighed i Venstre", " Ind i billedet som gruppeformand", " Poul Hartlings Svanninge-tale", " Tilbud om ministerposter", " VKR-regeringen skuffede", "Kapitel 7", " Landbrugets krise", " Et tilbud til husmændene", " Organisationsarbejdet på Axelborg", " Russisk ambassadørbesøg", " Khrustjovs besøg i Danmark", " Genbesøg i Sovjetunionen", "Kapitel 8", " Landbrugets leveringsstop", " Forhandlinger med regeringen", " Opfordring til leverancestop", " Kritik i Venstres gruppe", " Fortroligt møde med Viggo Kampmann", " Effektivt leveringsstop", " Aftalen med regeringen", " Et forlig til 459 mio. kr.", "Kapitel 9", " Godt samarbejde med Jens Otto Krag", " Nye dramatiske forhandlinger", " Natmad og 25 mio. kr.", " Kronedevaluering på 7,9 pct.", " Støtte på 15 milliarder kr.", " Langsigtet prispolitik", "Kapitel 10", " Landbruget i Fællesmarkedet", " Mindetale over de Gaulle", " Tilskudsordninger fjernet", " Strejker og lønfest", " Forhandling med sømændenes formand", " Fra krise til krise", "Kapitel 11", " Finansminister i Træsko-regeringen", " Finans- og skatteminister", " Ikke stresset af arbejdsbyrden", " Skattelettelser på 20 pct.", " Regeringen væltet i Folketinget", " Socialdemokratisk mindretalsregeringen", "Kapitel 12", " I regering med Anker", " Udspil fra Anker Jørgensen", " SV-regeringen dannet", " Formålet var politisk stabilitet", "Kapitel 13", " Politisk venteposition", " Demonstrationer over hele landet", " Formand for Hedeselskabet", " Rådgiver for Matrup Gods", "Kapitel 14", " Sad i fem år på statskassen", " Firkløverregeringen", " Schlüter formidlede samarbejdet", " Pres på kronen", " Suspenderede dyrtidsreguleringen", " Skattereformen i 1986", " Centrumdemokraterne kontrære", " Henning Christophersen til Bruxelles", " Uffe Ellemann-Jensen som formand", "Kapitel 15", " Et aktivt otium på 'Benzonslyst'", " Venstre som et bredt parti", " Venstres formænd", " Partiernes fremtid", " Forholdet til medierne", " Forandringer i samfundet", " Ansvarsfølelsen har været ledetråden".

En erindringsbog, der vist ikke har haft det store publikum udenfor den nærmeste familie?
Blah, blah, landbruget, blah, blah, landbruget, blah, blah. Det er synd for landbruget at det i hele hans tid har haft hårde tider og har haft brug for støtte?
Show Less

Publication

[Kbh.] : Gyldendal, 1996.

Description

Forfatteren (f. 1912) fortl̆ler om sit liv med vğt p ̄den politiske karriere som folketingsmedlem og minister for partiet Venstre.

Language

Original language

Danish

Physical description

205 p.; 22.6 cm

ISBN

8700275360 / 9788700275362

Local notes

Omslag: Sven Reiner Johansen
Omslagsfoto: Michael Lange
Omslaget viser Anders Andersen i karakteristisk positur med en cigar i munden
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Tutbog
Fra valgkampen 1953 er der lidt om Tirstrup Flyveplads.
Side 40: Jeg gik på alle møder imod, at flyvepladsen skulle flyttes, og borgmesteren i Hammel, som var Venstre-mand, var vildt uenig med mig og sagde, at jeg ikke tog hensyn til Hammel by, "Det kan godt være , men det er fuldstændig tåbeligt at flytte en flyveplads fra noget dårligt jord, som ikke kan bruges, og ødelægge jeres gode jord. Ikke tale om at jeg vil ligge under for de fine fornemmelser med at få egen flyveplads, som nogle byer har", sagde jeg. Som bekendt blev flyvepladsen ikke flyttet, men ligger i Tirstrup den dag i dag.
Side 42: Jeg blev først formand for vejudvalget. Dengang havde vi ingen asfalterede veje i kommunen, og det fandtes heller ikke i ret mange andre landdistrikter. Kort efter at jeg var kommet med, foreslog jeg, at vi i løbet af et år asfalterede samtlige kommuneveje. Jeg havde nemlig regnet ud at statens tilskudsregler var så gunstige, at det var billigere for os at asfaltere samtlige veje, end det var at vedligeholde grusvejene, - om året! Der var lidt diskussion, for det gav mindre arbejde til nogle arbejdsmænd, og til dem der slog sten nede i grusgraven. Men vi asfalterede, og mange af de veje ligger endnu. Siden er loven blevet lavet om, for den var alt for gunstig for kommunerne, og det var det, jeg forudså ville ske.

Pages

205

Library's rating

½

Rating

½ (1 rating; 2.5)
Page: 0.126 seconds