Der er ugler i mosen / Øjnene / Slutscene

by Maria Lang

Hardcover, 1976

Status

Available

Library's review

Indeholder "Der er ugler i mosen", "Øjnene", "Slutscene".
"Ugler i mosen" er romanlængde og handler om Ulf Ulfsson, der har et fritidshus, der ligger lidt isoleret i en mose. Sandra Grandin (22 år) og Valdemar Ulfsson (30 år) kommer på besøg - aftalt men lidt før tid. Ulf er der ikke, men
Show More
hans anden nevø Joar (25 år), bror til Valdemar, dukker op.
Sandras morbror (og eneste nulevende slægtning) HansAnton Hallje (68 år) er der også.
Om lørdagen er det Ulf's fødselsdag og hans ex-kone Terese Tellner (40-45 år) dukker op fra morgenstunden. Huset flyder lidt fra aftenen før. Ulf er der stadig ikke og Sandra finder ham som lig i mosen i slutningen af første del.
Anden del er erindringer fra sankt hans, som synes at være sidste gang han blev set. Kriminalkommisær Christer Wijk bliver tilkaldt og undrer sig over at ingen har meldt Ulf savnet.
Terese indrømmer at have givet Ulf sovemedicin Haldol for at få fred til at undersøge huset, hvor hun troede han havde penge liggende. Christer Wijk finder faktisk ca en million i kontanter. Valdemar har også skændes med Ulf inden han døde, men hævder at han efterlod ham i live, så hvis er skylden?
Valdemar er nok mere skyldig end han vil indrømme, men han bliver nok ikke dømt for det.
Udmærket Christer Wijk krimi, der er fyldt med en masse henvisninger til svensk overtro.
En af personerne, Sandra, har briller og ser ikke altfor smart ud. Mon det er en Maria Lang afspejling.
Og som en krølle på slutningen får vi oplysningen om at det gamle ord sikkert var "Der er ulve i mosen."

"Øjnene" handler om en kvinde, Daga Halldén, der er alene i huset lidt langt fra nærmeste nabo, da en mand Sigfrid Hansson, dukker op og præsenterer sig som en gammel skolekammerat til hendes mand, Erik Halldén. Hans øjne er lidt underlige og atmosfæren bliver lidt utryg. Han har tøj på, der ligner Eriks, ja, faktisk er det vist Eriks? I radioen efterlyser de en patient, der lider af mordmani. En Sven Adolf Nordgren, der er flygtet fra Sankt Sigfrids Hospital i Växjö. Han er lige ved at kvæle Daga, da Erik og den lokale sognefoged dukker op og redder hende.

"Slutscene" handler om Christer Wijk, der er i Operaen og se Verdi's Rigoletto en aften, hvor fru Linda Rickert, der spiller Gilda, bliver stukket ned med en dolk på scenen og dør. Morderen er hverken den bedragne ægtemand, Gustaf Rickert eller hendes elsker for tiden Remo Carrandi, men Jakob Tomasson, der var syg af at se på hendes skiftende elskere.

Else Fischer har skrevet et efterskrift, hvor hun fortæller kort om dobbeltrollen Dagmar Lange / Maria Lang og hvordan Dagmar Lange havde skrevet en lærd doktorafhandling og bagefter følte trang til at slappe af med at skrive noget andet og det blev så til den første krimi.
Show Less

Publication

Kbh. : Lademann, [1976].

Language

Original language

Swedish

Physical description

251 p.; 23.7 cm

Local notes

Omslag: Leif Petersen
Omslaget viser et ansigt, hvor det ene øje er et øjeæble
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Det är ugglor i mossen" af Grete Juel Jørgensen
Maria Lang, bind 17
Efterskrift: Else Fischer

Pages

251

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1556 seconds