Noveller

by Steen Steensen Blicher

Hardcover, 1901

Status

Available

Call number

839.78

Library's review

Indeholder "En Landsbydegns Dagbog", "Josepha", "Præsten i Thorning", "Fruentimmerhaderen", "Kjærlighed i Syden", "Røverstuen", "E Bindstouw", "Stakkels Louis", "Jøderne paa Hald", "Eva", "Ak! hvor forandret!", "Den svenske Major", "Hosekræmmeren".

"En Landsbydegns Dagbog" handler om
Show More
???
"Josepha" handler om ???
"Præsten i Thorning" handler om ???
"Fruentimmerhaderen" handler om ???
"Kjærlighed i Syden" handler om ???
"Røverstuen" handler om ???
"E Bindstouw" handler om ???
"Stakkels Louis" handler om ???
"Jøderne paa Hald" handler om en ung mand på 21 år, Johan, der er søn af Amtsforvalter Jakob Brockman og har været bogholder hos van der Leete i Amsterdam. Jakob Brockman og den unge mands mor måtte ikke få hinanden, da de var af forskellig tro og Brockman har brugt mange penge på at få sønnen hjem igen fra Amsterdam. Sønnen har ladet sig mure inde i kælderen for at det skal se ud som om det er ham, der har taget pengene. Imens har Brockman forladt herregården for at skaffe penge, men han kommer ikke hjem. I Amsterdam har Johan forelsket sig i en ung jødinde, Sulamith og det er netop til nogle hollandske jøder, Joseph og Samuel Lima, at kongen har pantsat herregården eller slottet Hald. Johan finder en skjult udgang fra sit fængsel og følger i det skjulte lidt med i hvad der foregår på godset. Fra sit skjul ser han Samuel løbe på skøjter på søen og falde igennem. Johan redder Samuel, men bliver selv våd og forkommen, så han bliver taget med indenfor og plejet. Så løser alting sig op. Der er kommet brev og penge fra faderen, som også har fundet sin kæreste igen efter 20 års søgen og de har giftet sig og alle jøderne bliver kristne og Johan får Sulamith til kone. Ren sødsuppe og helt usandsynligt.
"Eva" handler om ???
"Ak! hvor forandret!" handler om ???
"Den svenske Major" handler om ???
"Hosekræmmeren" handler om ???

???
Show Less

Publication

Kbh., 1901. Gyldendalske Boghandels Forlag Gyldendals Bibliothek for Hjemmet Ugeskrift for Danske Litteratur Redigeret af Vilhelm Østergaard

Language

Original language

Danish

Physical description

456 p.; 17.7 cm

Local notes

Omslag: Indbundet
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Bennybog

Other editions

Pages

456

Library's rating

Rating

(2 ratings; 4)

DDC/MDS

839.78
Page: 0.0998 seconds