Brugsanvisning Elektrisk Rejseskrivemaskine

by Staff at Brother Corporation

Paper Book, 1979

Status

Available

Library's review

Indeholder "Beskrivelse af maskinen", "Forberedelser", "Hvordan maskinen bruges effektivt", "Brug af korrekturtast", "Skiftning af farvebånd".

Inden jeg startede på Aarhus Universitet i sommeren 1979, købte jeg en Brother Electric Correction 5613 elektrisk skrivemaskine. Elektrisk, ikke
Show More
elektronisk! Undervejs i studiet brugte jeg skærmterminaler og primitiv tekstbehandling (nroff). Sekretærerne i studienævnet brugte nogle ret avancerede elektroniske skrivemaskiner, der kunne gemme stumper af tekst og havde makrofunktioner til at lave forskellige ting med. Men de personlige computere begyndte at dukke op, Jeg kan huske en ABC-80 computer og en TI-99A.
De kunne bare på det tidspunkt slet ikke bruges til noget fornuftigt, så min statistikopgave på første år er skrevet på min 5613'er.
Senere stod den bare og fyldte op og kom på et tidspunkt videre til min faster. Den var dog alt for tung for hende, så jeg fandt en lille Olivetti i stedet, men nu er begge dele gået til elektronikskrot.

Dagbladet Information havde lørdag den 9 januar 2016 en herlig lille artikel "Fra hakkebrættets tid", hvor Bent Vinn Nielsen skriver om skrivemaskinerne. Han foretrak de tyske for de var til at stole på, solide, robuste. Og uafhjælpeligt grimme. Det sidste kunne han godt lide. Men egentlig kunne han ikke lide skrivemaskiner, for det mindede for meget om industriarbejde. En kollega tilbad dem af samme grund, for så lignede han en rigtig arbejder. Bent Vinn Nielsen købte en elektrisk Olivetti på et tidspunkt. Det var dumt. Det var en lille, massiv grå klods med et tastatur, der stak ud midtpå, med grønne taster. Når man tændte den, lød den som en traktor. Og når man skrev på den, flyttede den på sig for hvert linieskift. Han har ingen nostalgiske følelser for skrivemaskiner. Bærbare computere lever fire år, køb dem billigt og skift dem efter fire år. De er bedre at skrive på. En sidste sjov bemærkning er at han engang var så meget på røven at han købte en brugt overfrakke. Den havde været svinedyr engang, men var modbydelig at gå med. Som at gå rundt med en død grosserer over sig!
Show Less

Publication

Brother, 1979, 592827-0-12 Printed in Japan

Language

Original language

English

Local notes

Omslag: Brother Corporation
Omslaget viser en elektrisk skrivemaskine med korrekturtast, vistnok en Brother model tæt på 3800
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
missingdimension
Oversat fra engelsk "User manual Brother Typewriter" af ikke angivet oversætter

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1163 seconds