Altid skyldig

by Poul-Henrik Trampe

Hardcover, 1978

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1978
Kriminalassistent Kurt Jørgensen, 46 år, og kriminalbetjent Preben Antonsen tager til Israel for at få udleveret en 24-årig drabsmistænkt dansk-israeler, Shlomo Karam. Han har angiveligt slået sin samlever Masja Haraldsen på 28 år ihjel. Opholdet trækker ud (fordi
Show More
Udenrigsministeriet har sendt udleveringsbegæringen til Irland i stedet for til Israel) og Kurt Jørgensen overværer et attentat på åben gade. På vej hjem i flyet møder han en dansk mand, direktør Johan Lassen, der lige har mistet sin kone Rita Lassen i et lignende attentat, men Kurt fatter mistanke og finder ud af at manden selv stod bag. Direktøren syntes at hans sekretær Maja Jønsson var mere attraktiv end konen. Den oprindelige drabssag viser sig at have offerets eksmands nye samlever som gerningskvinde og det var en blanding mellem selvforsvar og uheld. Eksmanden hedder Preben Haraldsen og hans samlever Christina Hastrup.
Den oprindeligt mistænkte hænger til gengæld på en narkoanklage, så helt fri går han ikke. Undervejs når Kurt Jørgensen og kollegaerne at se lidt af Israel og navnlig at drikke en hel del øl.

Udmærket politiroman
Show Less

Publication

Kbh. : Lademann, [1978].

Description

Kriminalassistent Jørgensen involveres i et drab, hvor undersøgelserne bringer ham langt omkring, blandt andet til Israel.

Language

Original language

Danish

Physical description

201 p.; 17.6 cm

ISBN

8715008428 / 9788715008429

Local notes

Omslag: Palle Pio
Omslaget viser en stiliseret betjent der er ved at anholde en stiliseret mistænkt
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
På side 49 optræder en restaurant Jakubowsky's og det minder mig om et hørespil "Stemmer der dræber", som Poul-Henrik Trampe også har skrevet

Other editions

Pages

201

Library's rating

½

Rating

½ (1 rating; 3.5)
Page: 0.3459 seconds