Yoko Tsuno - de tyske eventyr : Djævelens orgel, Vampyren fra Rothenburg, Odins ild

by Roger Leloup

Hardcover, 2015

Status

Available

Call number

848.58762

Library's review

Indeholder de tre album "Djævelens orgel", "Vampyren fra Rothenburg", "Odins ild".

"Djævelens orgel" handler om en tur på Rhinen. Den unge elektroingeniør Yoko Tsuno og hendes to venner Vic Video og Pol Pitron er ombord på et passagerskib fra Köln-Düsseldorfer selskabet, da de redder en ung
Show More
kvinde, Ingrid Hallberg. Hun er blevet bedøvet og skubbet i floden, så uden Pols hurtige indgriben var hun død. Hendes far er død for en uge siden og det har nok noget med et lydbånd at gøre. Alle fire står af i St. Goar og følger med Ingrid hjem. Her overrasker Yoko en indbrudstyv, der dog ikke tøver med at prøve at slå hende ihjel. Han undslipper og da de gennemgår hus og have finder de en enorm orgelpibe. Den er så ødelæggende som en viggofon, når man sætter tryk på. En besked bliver afleveret om at komme til togtunnelen. Her finder Yoko en italiener, Alberto Razzi, der har arbejdet sammen med Ingrids far, hr Hallberg. Han fortæller dem at han så hr Hallberg blive skudt.
Sporene fører dem til slottet Katz og Djævelens Orgel, hvor man i en prolog har set en mand blive slået ihjel af en anden mand med en underlig hjelm/maske på. Yoko finder masken, men på vej tilbage bliver hendes båd påsejlet og masken går til bunds. De opsøger slottet og møder en Otto Meyer og hans skumle nevø Karl. Otto er lidt underlig, men Karl er mere underlig. En flyvende hund (en flagermus) dukker op, men har ikke så meget med historien at gøre. Yoko udforsker slottet om natten og bliver taget til fange af Karl. Han har også fanget Ingrid og har planer om at dræbe dem med orglets infralyd. Motivet er at gøre onklen vanvittig, så han kan få ham umyndiggjort og selv overtage Ottos formue.
Yoko undslipper ved at slå hul på en af orgelpiberne, men det får hvælvingen til at begynde at styrte sammen. Det ender med at nevøen Karl Meyer bliver dræbt af et tog, mens han forsøger at dræbe Yoko. Onklen og Ingrid dysser sagen ned, så Ingrids far og nevøens død ikke bliver koblet sammen og så orglets eksistens ikke bliver røbet.
I stedet forbliver det begravet i den nedstyrtede hvælving og Ingrid fortsætter sin fars orgelbyggerværksted med Alberto som leder.

"Vampyren fra Rothenburg" handler om at Ingrid Hallberg er i Rothenburg (ca 1975), men er blevet syg og en af hendes venner, fætteren Rudy Pohlen, tilkalder Yoko. Rudy mener at Ingrids sygdom er kunstigt fremkaldt og har noget med kunstigt blod at gøre. Ingrid får tilbagefald med en uges mellemrum og nu er det netop en uge siden. Yoko overnatter ved Ingrids seng, men bliver bedøvet med gas. Hun kommer dog til sig selv og forstyrrer en maskeret kvinde, der er ved at rigge en blodpose til ved Ingrids seng. Yoko forfølger kvinden, men mister sporet og i stedet falder hun i snak med en arkæolog, Ernst Schiffers, der klager over at kældrene under en af byens pladser er blevet omdannet til laboratorier. To maskerede mænd, Hans og Kurt, kommer til og forsøger at kidnappe arkæologen og Yoko, men Yoko slipper væk. Den maskerede kvinde dukker op og undskylder overfor Yoko og giver hende to poser kunstigt blod som Ingrid skal have med det samme.
Ingrid viser sig at have en meget sjælden blodtype og den lokale læge, dr Schulz, mistede i de sidste dage af anden verdenskrig sin datter Magda, fordi hun ikke kunne få blodtransfusioner af den type. Rudy, Yoko, Vic og Pol undersøger sagen og Magdas sarkofag er tom. Den maskerede kvinde dukker op igen og præsenterer sig nu som Eva Schulz, lægens kusine. Hun afslører at Magda har ligget i hypotermisk dvale i alle årene. Nu har nogen startet en genoplivningsprogram på styrecomputeren. For at redde hende er Yoko og de andre med til at hjælpe. Der er knas mellem Yoko og Kurt, hvilket viser sig at skyldes at Kurt tjener to herrer, dels den gode læge Schulz og dels nogle, han kan sælge genoplivningsteknikken til. Det kommer til skyderi og Yoko bliver livsfarligt såret. Alle hjælper til med at redde Yoko, specielt Kurt, som er meget ked af det. Yoko bliver reddet gennem et hjertestop og Magda kommer også til live.
Østtyskland er blandet ind i finansieringen af den forskning, der holdt Magda Schulz i live, og får derfor resultaterne om det kunstige blod. Nogle jetfly over byen får Magda til at genopleve ulykken i 1945 og får hende til at overvinde sin angst. Pol hjælper også til med masser af isvafler. Eva og Rudy danner par og adopterer Magda. Lægen er godt tilfreds, for han er blevet for gammel til at være far for Magda, så han vil faktisk hellere være "grandonkel".

"Odins ild" handler om et batteri, der kan opfange statisk elektricitet og udlade den igen som en stråle. Ingrid Hallberg har opdaget opfindelsen et sted på slottet Eltz, tæt på Koblenz og har tilkaldt Yoko. Det er en Hans Richter, der har lavet mekanismen. En arkitektstuderende Franz Thaler snupper den og forsøger at flygte, men den går af inde i hans bil og han brænder ihjel.
Yoko finder en walkie-talkie blandt Franz ejendele og i den anden ende er der nogen, der forsøger at overtale hende til at overlade mekanismen til ham. Han hedder professor Zimmer, arbejdede sammen med Richter og Franz var hans assistent, men Franz arbejdede i det skjulte for nogle banditter.
To af banditterne, Harry og Kurt, får fingre i våbnet og vil bruge strålen til at lamme et stort olietankskib, så det forliser. En mangemilionær Peter Hertzel har viet sit liv og sin formue til at tjene freden, så han finansierer Yoko Tsuno, så hun kan tage kampen op. Yoko Tsuno og hendes venner Pol Pitron og Vic Video får forpurret planen, men de bliver tvunget til at bruge deres egen stråle mod banditterne, hvilket koster en af disse, Helmuth, livet.

Nydeligt tegnede og fortalte science-fiction-agtige historier om den unge kvinde, elektroingeniøren, Yoko Tsuno. Alting er dog lidt kønsløst og sort/hvidt i karaktertegningerne, men det skal jo også mere underholde end give anledning til tankevirksomhed. Tegningerne er tydeligt gennemresearchede, så man kan tage på ferie i Tyskland og finde mange af lokationerne.
Mange af elementerne er forbavsende up-to-date, men kassettebånd, walkie-talkier og disketter er jo desværre med til at hægte historierne fast i en fjern fortid.
Show Less

Publication

Kbh. : Cobolt, 2015.

Description

Djævelens orgel: Tegneserie. Den unge kvindelige japanske elektroingeniør, Yoko, vikles sammen med 2 venner - Pol og Vic - ind i et gådefuldt mysterium om et djævelsk orgel, som kan få folk til at gå fra forstanden. Vampyren fra Rothenburg: Tegneserie. Yoko er på besøg hos sin veninde Ingrid, i en idyllisk vesttysk by. Men et mystisk sortklædt væsen tapper blod af veninden ved nattetide. Odins ild: Tegneserie. Ved et tilfælde kommer Yoko og veninden Ingrid på sporet af nogle forbrydere, som ved hjælp af et frygtindgydende våben planlægger at sænke en supertanker.

Language

Original language

French

Physical description

162 p.; 30 cm

ISBN

9788770856003

Local notes

Omslag: Roger Leloup
Omslaget viser en ung japansk kvinde i forskellige dramatiske situationer
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Yoko Tsuno: Intégrale, tome 2: Aventures Allemandes" af Niels Søndergaard
"L'Orgue du diable". "La frontière de la vie", "Le feu de Wotan"
Forordet er oversat af Per Vadmand

Pages

162

Library's rating

Rating

½ (7 ratings; 3.6)

DDC/MDS

848.58762
Page: 1.1433 seconds