Duka Pro 260 Brugs- og monteringsvejledning

by Staff at Duka Ventilation

Paper Book, 2015

Status

Available

Library's review

Teksten er stort set identisk med nedenstående tekstudsnit:

DUKA PRO 260

Brugs- og monteringsvejledning

DK - TIL FORBRUGEREN

Disse instruktioner og garantivilkår skal læses nøje inden ventilatoren tages i brug. PRO 260 er velegnet til fast installation og SKAL tilsluttes af en autoriseret
Show More
elektriker. Alle illustrationer der henvises til i teksten, finder du på side "III". Slå siden ud til venstre, så bliver illustrationerne synlige mens du læser brugsanvisningen. PRO 260 indgår i det naturlige ventilationssystem (Som udgangspunkt villaer / sommerhuse, men kan også bruges i etage-ejendomme med separate og korte kanaler). Den er velegnet til vådrum og kan monteres i kanaler med og uden naturlig aftræk (Med "naturligt aftræk" menes luft som ledes opad via kanaler og gennem taghætte (se side 15). For at naturligt aftræk skal fungere, kræves det at inde-temperaturen er varmere (og dermed lettere) end ude-temperaturen. Naturligt aftræk fungerer derfor bedst om vinteren. Når der er en meget lille eller ingen forskel mellem temperaturen ude og inde, bliver det naturlige aftræk lille eller ingenting. Huset har derfor ofte en dårligere ventilation i den varme årstid). Ventilatoren passer til kanaldimensioner Ø 100 - Ø 140 mm. Ved større kanaler bruges dæk-pladen til PRO-serien. For ikke at komme i konflikt med andre ventilations-anlæg, skal PRO 260 altid monteres i en separat kanal. Tjek at der er fri passage i luftkanalen. Undgå insektnet, filter og andet som kan hindre luftpassagen. For at undgå kondens i kanalen (om vinteren), skal kanalerne være isolerede, hvis de går gennem steder, som ikke er opvarmede.
Ved kanaler der ikke har naturligt aftræk (f.eks. gennem væg), kan man, for at undgå træk, eftermontere et lukkespjæld (se side "II"). Dette benyttes i de tilfælde, hvor et andet ventilationssystem sørger for husets grundventilation. OBS! Et lukkespjæld er direkte skadelig, hvis ventilatoren monteres i en lodret kanal der fører over tag. Ventilatoren er beregnet til brug i temperaturområde 5-35° C. Hvis ventilatoren monteres i et koldt rum, eller den er opbevaret koldt, kan den køre langsomt ved opstart. Når ventilatoren opnår arbejdstemperaturen vil den køre normalt. For at ventilatoren kører optimalt, skal der kunne komme luft ind i rummet, som også beskrevet i bygningsreglementet for baderum: "Åbning på 100 cm² mod adgangsrummet, desuden hvis rummet er mod ydervæg - oplukkeligt vindue, lem eller yderdør"

FUNKTIONER
Hastighedsstyring (se figur C). Ventilatoren er udstyret med en funktion for trinløs regulering af omdrejnings-hastigheden, fra ca. 1/3 styrke op til maksimal styrke (C1). Når PRO 260 kører konstant på lav hastighed sikres god luftcirkulation året rundt. Forslag til indstilling:
- Vintertid ca. 1/3 styrke.
- Forår, sommer, efterår ca. 2/3 styrke.
Fugtstyring (se figur C). En indbygget fugtsensor gør, at ventilatoren kører op på maksimal styrke, når fugtniveauet er for højt. Når du vil indstille fugtsensoren, skal området være helt tørt. Nu drejes knappen (C2) mod højre, indtil ventilatoren kører op på max styrke. Herefter drejes knappen langsomt mod venstre, indtil ventilatoren stopper. Nu er ventilatoren indstillet til at køre på max styrke, så snart luftfugtigheden stiger.
Efterløbstid - timer: VIGTIGT! Giv besked til din elektriker før installationen, hvis du ønsker en af nedenstående funktioner. Det kræver at strømmen tilsluttes en ekstern lampe eller afbryder / kontakt. I ventilatorens indbyggede elektronik findes en funktion for efterløbstid.
- Når rummets lys eller afbryderen aktiveres, kører ventilatoren op på max styrke.
- Når lyset eller afbryderen slukkes, fortsætter ventilatoren med at køre på max styrke i 15 min.
Derefter kører den ned på lav styrke. (For at ventilatoren kører ned på lav styrke, forudsætter det at rummets luftfugtighed ikke overstiger det indstillede niveau (se afsnittet om fugtstyring herover))
Der findes også en mulighed for at bruge afbryderen til at starte ventilatoren på max styrke.
- Når rummets lys eller afbryderen aktiveres, kører ventilatoren op på max styrke.
- Når lyset eller afbryderen slukkes, kører ventilatoren ned på lav styrke . (For at ventilatoren kører ned på lav styrke, forudsætter det at rummets luftfugtighed ikke overstiger det indstillede niveau (se afsnittet om fugtstyring herover))

RENGØRING
For at ventilatoren skal beholde sin funktion og kapacitet, skal den rengøres mindst to gange om året, eller oftere ved behov.
Afbryd strømmen før rengøring påbegyndes.
Afmonter motor-armen (se fig. A) ved at skyde låseknapperne ned mod midten (A1).
Løsn derefter motorenheden (A2).
Rengør åbningen, kanalen og motorenheden med en fugtig klud (der kan bruges et mildt vaskemiddel ved behov).
Propellen kan rengøres uden at tage den af. Hvis propellen er meget beskidt, kan du løsne den ved at trække den lige ud (se figur B). Derefter kan den vaskes og skylles. (For at undgå rust på propellen, bør den være helt tør inden den bliver sat tilbage på motoraksen).
Brug ikke opløsnings-middel på propellen eller andre dele af ventilatoren.
Propellen / ventilatoren må ikke dyppes eller spules i vand.

MILJØ
Ødelagte eller gamle ventilatorer skal leveres til genbrugsstationer som el-affald.

DK - TIL INSTALLATØREN

Disse instruktioner og garantivilkår skal læses nøje inden ventilatoren tages i brug. PRO 260 er velegnet til fast installation og SKAL tilsluttes af en autoriseret elektriker.

Husk skruen (F3) under klemrækken. Den bruges til at justere ventilatoren i vater mod underlaget, så propellen centreres i rammen og køre frit.

Slå siderne "III" og "IV" ud mod venstre og højre, så du har illustrationerne synlige mens du læser brugs- og monteringsanvisningen.

For at tilslutte ventilatoren, se mere på tilslutnings-skemaet herunder.

PRO 260 er som udgangspunkt beregnet som en forstærkning af fraluftstrømmen i boliger med naturlig ventilation. Den er velegnet til vådrum og kan monteres i kanaler med og uden naturlig aftræk.
Ventilatoren passer til kanaldimensioner Ø 100 - Ø 140 mm. Ved større kanaler bruges dækpladen til PRO-serien. For ikke at komme i konflikt med andre ventilations-anlæg, skal PRO 260 altid monteres i en separat kanal. Tjek at der er fri passage i luftkanalen. Undgå insektnet, filter og andet som kan hindre luftpassagen. For at undgå kondens i kanalen (om vinteren), skal kanalerne være isolerede, hvis de går gennem steder, som ikke er opvarmede.
Ved kanaler der ikke har naturligt aftræk (f.eks. gennem væg), kan man, for at undgå træk, eftermontere et lukkespjæld (se side "II"). Dette benyttes i de tilfælde, hvor et andet ventilationssystem sørger for husets grundventilation. OBS! Et lukkespjæld er direkte skadelig, hvis ventilatoren monteres i en lodret kanal der fører over tag.
Ventilatoren er beregnet til brug i temperaturområde 5-35° C. Hvis ventilatoren monteres i et koldt rum, eller den er opbevaret koldt, kan den køre langsomt ved opstart. Når ventilatoren opnår arbejdstemperaturen vil den køre normalt.

Installation: Tag motorenheden ud af rammen (se figur A) ved at skubbe begge låseknapper ned mod midten (A1). Løsn derefter motorenheden (A2). Afmonter dækslet fra rammen (se figur A) ved at løsne skruen (E1). klemrækken sidder inde i dækslet (E2). Læg den væk indtil rammen er installeret mod underlaget. Ventilatoren kan placeres i alle positioner.
Vær opmærksom på at dækslet "klikker" ordentligt på plads, når den monteres på rammen (se figur L). Fastgør skruen (E1). Sæt motorenheden tilbage på rammen. Prøv fugtsensoren (se figur C) ved først at skrue fugt-knappen (C2) mod højre indtil ventilatoren starter. Skru derefter langsomt mod venstre indtil ventilatoren stopper. Lad indstillingen stå på dette niveau.

EL tilslutning: PRO 260 er udstyret med funktioner til automatisk start ved for højt luftfugtighed. Desuden er den også udstyret med trinløs hastighedsregulering. Ventilatoren er udstyret med strømafbryder for manuel start. Kontroller med brugeren, hvilken funktion der ønskes foruden S1.
S1: grund-ventilation og automatisk tvungen start for at komme på max styrke ved for højt luftfugtighed.
S2: som S1 samt tvungen start for at komme på max styrke med efterløb 15 min. via lys/strømafbryder.
S3: som S2 men i kombination med belysning.
S4: som S3 samt direkte start via lys eller strømafbryder.
Ventilatoren er beregnet for 230 V AV (+/- 10%) - 50 Hz. Dobbelt-isoleret og skal ikke tilsluttes jord.
Ventilatoren kan jf. standarden for husholdningsprodukter EN60 335-1 afbrydes direkte fra strømnettet.
Hertil bruges kontakten på siden af ventilatoren. Strømmen til ventilatoren skal altid afbrydes når der arbejdes på den.

I emballagen er der også 1 stk. pakning, 1 stk. manchet og 1 stk. kabelgennemføring. Disse er i en del, og skal skilles ad. Monter pakningen (se figur H), og kontroller at pakningen også fungerer som en gennemføring for skruerne. Ved skjult tilkobling monteres kabelgennemføringen i en af de 3 udstansninger (H1)

Brug også kabelgennemføringen ved synlig tilkobling. Udstansningen i dækslet fjernes (se figur J). Manchetten monteres som tætning mellem ventilatoren og kanalen (se figur K). Fastgør rammen mod underlaget med de fire skruer (se figur F). De inderste huller (F1) har samme hulstørrelse som ventilatorerne i EL 200-serien, som forenkler at bytte til en ventilator fra PRO 200-serien. De yderste huller (F2) bruges hvis størrelsen på kanalen begrænser pladsen for stabilt fastgørelse. (Ved for lidt plads til at fastgøre skruerne, anbefales montering af PRO dækplade).

Denne brugs- og monteringsanvisning afleveres til forbrugeren, når installationen er færdig.

Slut på tekstudsnit.

Ventilatoren er nem at bruge, for den kører konstant og bruger ca 5 watt og er stort set lydløs. Den er halvdyr i anskaffelse, men pengene værd.
Show Less

Tags

Publication

Duka Ventilation, 2015

Language

Original language

Danish

Physical description

iv, 15 p.; 19.8 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en ventilator af mærket Duka Pro 260
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

iv; 15

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1405 seconds