Udgang i modsat side

by Poul-Henrik Trampe

Hardcover, 1971

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1970
Lars har siddet 21 måneder i fængsel i Libanon for at have forsøgt at smugle tre kilo hash til Danmark. En Nina Olafsen er også blevet taget, men hun slap ud efter 18 måneder. Før turen til Libanon læste han medicin og kom sammen med Anne. Han kommer hjem og har ikke rigtig
Show More
nogle planer for fremtiden. Han bor ved forældrene, der går ham på nerverne, fordi de udviser interesse for ham. Han "låner" småpenge i moderens pung og tager kontakt til først Anne og så Nina Olafsen. En kriminalassistent Kurt Jørgensen ringer ham op et par gange og holder lidt øje med ham. Lars tager til fest sammen med Anne, men fornærmer hende og er ubehagelig. Drikker sig småfuld og støder på en pige, der tager ham med ind på et værelse og knepper ham. Derefter dalrer han hjemad, fulgt af en Britt, som han ryster af sig ved at løbe ud over en mole ved Skovshoved lystbådehavn og dykke ned i vandet, så hun tror at han er druknet. I stedet tager han en taxa og ser om han kan finde Nina. Det lykkes. Hun lukker ham ind (hun bor i en campingvogn) og putter ham i sin seng, mens hun får hængt hans våde tøj til tørre. Op ad dagen dukker Kurt Jørgensen op, bare lige for at bekræfte at Lars ikke har lidt druknedøden, men er at finde hos Nina. Eftersøgningen med helikopter og dykkere koster ca 40.000 kr, men Kurt fortæller at det er på statens regning og at politiet jo bare kunne have ringet til ham først, så havde han gættet på Nina og hele postyret kunne være sparet.
Senere på dagen tager Lars hjem til forældrene, der har haft en dårlig nat, mens de troede at han var druknet. Anne ringer også hele tiden, men Lars vil ikke snakke med hende. I stedet låner han forældrenes sommerhus og moderens bil og tager op i sommerhuset for at være alene. Der er nogle skydevåben, som faderen bruger til at gå på jagt med. Lars gør alle tre skydeklare og morer sig med at skyde en konservesdåse med hakkebøf. Senere dukker Anne op og vil snakke med ham. Han vil ikke snakke med hende og skyder hende i stedet.
Længe efter dukker forældrene op og kort tid efter det politiet og Kurt Jørgensen. Lars vil stadig ikke snakke, men Kurt lader Nina forsøge sig og hun bliver lukket ind. Hvordan det ender, er der ingen forklaring på i bogen. Måske forskanser de sig i sommerhuset. Måske elsker de bare en sidste gang før Lars overgiver sig?

Tidsbillede fra 1970 med B&O stereoanlæg og fuldtransitoriserede farvefjernsyn. Der er ikke nogen eksplicit moraldom over Lars, selv om han objektivt set er faldet helt uden for skiven.
Show Less

Genres

Publication

Wøldike, 1971.

Description

Om en ung student, der vender hjem efter et fængselsophold i Libanon og uden held forsøger at tilpasse sig hverdagen igen.

Language

Original language

Danish

Physical description

183 p.; 20 cm

ISBN

8772337001 / 9788772337005

Local notes

Omslag: Bitten Schmith
Omslaget viser et omrids af en person set fra siden. Omridset viser et vindue med tremmer for
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 42: Vi var bare sammen. Bare vi var sammen.
Side 61: Annes unge læge. Unge læges Anne. Unge Annes læge. Læge Annes unge.

Pages

183

Library's rating

Rating

(2 ratings; 3)
Page: 0.103 seconds