Halvvejs til Helvede

by David Hume

Paper Book, 1937

Status

Available

Call number

823

Library's review

England, i 1920'erne
Indeholder kapitlerne "1. Høg over høg", "2. Farefulde timer", "3. Mick er søvnløs", "4. Nye ledetråde", "5. Monty Phillips 'sladrer'", "6. Når slyngler bliver uenige", "7. Snide Wheeler får munden på gled", "8. Mick overværer en konference", "9. Sporet deler sig", "10.
Show More
Mrs. Cacelli", "11. Et spændende selskab", "12. Urolige øjeblikke", "13. Sagen bliver mere og mere indviklet", "14. På vej til helvede", "15. Ængstelige timer", "16. Hjælp i yderste øjeblik", "17. Mick genoptager arbejdet", "18. Farten sættes op", "19. Mysteriet vokser", "20. Mick har travlt", "21. Mick træffer dem alle sammen", "22. Og så en seng!".

Lady Sylvia Westing bliver udsat for en juvelrøveri i sin bil, men røverne bliver selv røvet kort efter. De bestjålne røvere lusker hjemad, men en af dem Ronny får efterfølgende besøg af en anden Ferry fra samme bande, der er kommet for at tage juvelerne med hjem til chefen. Han accepterer ikke at byttet er blevet stjålet, så det er ved at komme til kamp, da de begge bliver uskadeliggjort af Mick Cardby fra detektivbureauet Cardby og Søn. Mick er engageret af forsikringsselskaberne, der synes der er for mange juvelrøverier. Mick afleverer Ronny og Ferry til politiets inspektør Lomas og fortsætter efterforskningen. I første omgang støder han på bandelederen Bunty Cacelli, som ligger dræbt på sin seng sammen med sin kæreste. Det var Cacellis bande, der huggede juvelerne fra dem anden bande og to af Cacellis folk er Monty Phillips og Snide Wheeler, så de er næste stop for Mick. Han bilder Monty ind at denne risikerer halsen for mordet på Bunty og får ham til at få Snide til at spytte ud med navnet på bagmanden for kuppet. Det viser sig at være en agtværdig juvelhandler, mr Alfred Edward Mason. Mick bliver inviteret til 21 års fødselsdagsselskab for en miss Claire Solway. Invitationen kommer fra hendes mor og Claire er ikke begejstret.
Under festen hvor der er spændinger i luften mellem kapelmesteren Mantani, hans kone sangerinden Rebecca Mills og Claire Solway. Lyset går ud under festen og deltagernes juveler bliver forsøgt stjålet. Mick forpurrer kuppet delvist og finder ud af at Mantani og hans trommeslager Peter er bag kuppet. Politiet bliver tilkaldt men imens undslipper Mantani. Juvelerne er dog fundet og i sikkerhed. Mick forfølger Mantani uden held, men bryder ind og kigger hos en Sandy Farroway, hvor han tidligere har fået en kølig behandling. Han finder en skjult lem, men det er en fælde og han bliver slået ned af Sandy og Mantani. Han redder sig i første omgang ved at digte en historie om at det er Claire der havde inviteret ham til festen fordi hun havde opdaget at Rebecca og Mantani var gift. I sidste omgang bliver Mick dog reddet ved at hans far skyder en revolver ud af hånden på Sandy lige som denne skal til at trække af. Mick tager hjem og sover, men da han er frisk igen og tager hen i arresten for at snakke fornuft med Mantani, finder han denne død af en dosis blåsyre. En af juvelerne, der har engageret Cardbys, Andrew Ferguson dukker op for at bede dem stoppe undersøgelserne, for han og de andre har modtaget trusler, ikke bare mod dem selv, men mod deres familie. Efter en snak med inspektør Lomas og Kell tager Mick til mrs Cacelli, hvor han finder et kompromitterende brev. Hun tilstår at have skudt manden og elskerinden, men Mick foreslår hende en teori om en slags selvforsvar og kører hende til Scotland Yard.
Han hører at Mason er forsvundet og at Rebecca Mills er blevet bortført. Hun bliver sporet til et hus, hvor Andrew Ferguson er ved at forhøre hende. Han hører til sin overraskelse at hun har slået sin mand ihjel med gift, men til gengæld afslører han at det er ham, der står bag de mange juvelrøverier og at han har ombragt Mason. Ferguson og mrs Cacelli bliver arresteret.

Ganske pudsig historie hvor der ligger et jalousidrama bag. Og Rebecca Mills og mrs Cacelli er søstre og ender begge to med at være enker. Man kan undre sig over om forfatteren har noget imod folk, der hedder Mason. Det er ikke den første bog, hvor det går folk med det navn ilde.
Show Less

Publication

Hasselbalch, Kbh 1937

Language

Original language

English

Physical description

240 p.; 21.7 cm

Local notes

Omslag: Peter Holm
Omslaget viser nogle hustage i London med Big Ben i baggrunden. I forgrunden ses en tyk bobby, der blæser i sin politifløjte
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Cardby, bind 8
Oversat fra engelsk "Halfway to Horror" af ikke angivet oversætter
David Hume er et pseudonym for John Victor Turner (1900-1945).
Side 33: Jeg skulle smadre Dem som et raaddent Æg.
Side 128: gift med Micks fader i næsten tredive år
Side 145: selv om vi ikke får en sysling fra Ferguson.

Pages

240

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)

DDC/MDS

823
Page: 0.1045 seconds