Fransk-dansk Ordbog

by E. C. Rangel-Nielsen

Hardcover, 1903

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord", "Fortegnelse over de i Ordbogen brugte Afkortninger", "Nogle Trykfejl", "A-Z", "Tilføjelser".

I forordet angives Darmesteter-Hatzfeld: Dictionnaire général de la langue française og Sachs-Villatte: Encyclopädisches Wörterbuch med Supplement som hovedgrundlaget for denne
Show More
bog. Og så er der en lille undskyldning for at en trykfejlsliste er nødvendig og for at han også har puttet nogle ekstra ord ind i Tilføjelser, men nu er det jo en trykt ordbog på over 860 sider, så det er fair nok at rettelser, der kommer efter at bogen er gået i trykken, bliver henvist til et par ekstra sider, som kan puttes ind før indbindingen.

Der er et smukt bomærke for forlaget trykt på bogryggen og på titelbladet. En ugle siddende over tre trekantede skjolde. Uglen er Ernst Bojesens vignet: www.jules-verne.dk/vignetbojesen.jpg men de tre skjolde ved jeg ikke hvad betyder. Et af dem har "Honi soit qui mal y pense" rundt langs kanten, et andet har et stort RF i midten. Måske nationale våbenskjolde for England, Frankrig og Tyskland?
Honi soif qui mal y pense er jo mottoet for hosebåndsordenen.
Engelske kongevåben? www.lexabc.dk/images/itempics/2013/8/5008216694532436.jpg

Bogen er meget nydeligt trykt og indbundet, men jo ikke ret aktuel længere med mindre man fx gerne vil vide at et "ânon" er et æselsføl og ikke har en computer ved hånden.
Show Less

Publication

Kbh. : Gyldendal - Nordisk Forlag, (1903).

Language

Original language

Danish

Physical description

867 p.; 16.5 cm

Local notes

Omslag: Indbundet
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Franskdansk
Det nordiske Forlag, Ernst Bojesen
E. C. Rangel-Nielsen = Einar Carl Rangel-Nielsen, født 2 september 1872, død 1918. I forordet er en tak til hans bror: Hr. cand. mag. G. Rangel-Nielsen.

Pages

867

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.3609 seconds