Jernhesten

by Jean-Michel Charlier

Other authorsJean Giraud (Author)
Paper Book, 1988

Status

Available

Call number

813

Library's review

USA, 1866
Union Pacific og Central Pacific er i fuld gang med at anlægge en transatlantisk jernbanelinie, der skal binde USA sammen fra øst til vest ovenpå borgerkrigen. General Dodge fra Union Pacific hyrer løjtnant Mike Steve Blueberry til at forhandle med siouxerne og cheyennerne. Han følges
Show More
med "Red Neck" Wooley fra Fort Navajo til grænsen mellem Nebraska og Wyoming, hvor Union Pacific er i gang. De er ved at blive trampet ned af en bissende hjord bisoner, men undslipper med nød og næppe. Da de undersøger hvorfor bisonflokken kom væltende på den måde, opdager de en mindre massakre på bisoner og at indianerne for at hævne dem har omringet en flok ellers fredelige rejsende. Iblandt disse er drukkenbolten Jimmy McClure. Heldigvis bliver indianerangrebet afblæst og de når alle frem til Union Pacifics lejr, styret af general Dodge.
Her huserer en skidt fyr ved navn Jethro Steelfingers, som er en bandit med en kunstig hånd lavet af stål. Hans oprindelige hånd faldt for en tomahawk for tre år siden. Steelfingers og Blueberry kommer straks op at slås, men Dodge skiller dem ad, for han har brug for dem begge to. Den ledende ingeniør Lewis og Steelfingers er begge i lommen på General Pacific, men det er der ikke andre, der har fundet ud af endnu, selv om Blueberry har en stærk mistanke til Steelfingers.
Jethro bliver fængslet for at have forsøgt at brænde Blueberry inde, men Lewis sørger for at han kan undslippe og det kommer til voldsom kamp, da Jethro saboterer et fredsmøde med indianerne og dræber høvdingen To Bjørne.
Blueberry og jernbanefolkene undslipper med nød og næppe ved at køre et lokomotiv over en brændende bro, lige inden denne styrter sammen.

Udmærket westernhistorie, hvor de gode gode vinder over de onde onde.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Serieforlaget, 1988.

Description

Spændende western- og indianerserie, der bl.a. beretter om de hvides overgreb på indianerne.

Subjects

Awards

Harvey Award (Winner — 1991)

Language

Original language

French

Physical description

48 p.; 28.1 cm

Local notes

Omslag: Jean Giraud
Omslaget viser et damplokomotiv, der bliver angrebet af indianere
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Le Cheval de fer" af Inge Då
Dansk tekst ved Inge Då
Løjtnant Blueberry, bind 7

Pages

48

Library's rating

Rating

(17 ratings; 4.2)

DDC/MDS

813
Page: 0.2428 seconds