Havet har intet skjul

by Niels E. Nielsen

Hardcover, 1983

Status

Available

Library's review

Stillehavet, ca 1970
Et fragtskib "Tom J. Oliver" er forlist under en cyklon, men i alt nogle få har reddet sig ombord på en redningsbåd. Hovmesteren Andrew Stevens er gammel kommandosoldat og tager på godt og ondt kontrollen fra starten. I redningsbåden er fra starten foruden Stevens, en
Show More
niårig dreng Jan, hans fo forældre, hans bedstefar Jannik du Boon og en canadisk læge Pierre Rogers. Jungmanden, Hans, var reddet om bord med et knust ben, men ifølge Stevens døde han den første nat og Stevens lempede ham overbord. Lægen Rogers har forsket i strålesyge og har et middel mod det, men han har ikke efterladt noter om det til nogen, så hvis han dør, går midlet tabt.
Jans far, Tertje du Boon, forsøger at sætte sig imod at Stevens skal bestemme, men bliver slået ned. Tertje var under anden verdenskrig med i en modstandsgruppe i Rotterdam, men han blev arresteret af Gestapo og under tortur angav han de andre i sin gruppe. Skammen var hovedmotiv til at være på vej til at bosætte sig i Australien, men nu sidder de altså i en redningsbåd.

???
De der kure mod strålesyge, som Niels E. Nielsen postulerer? Jeg har ingen fidus til dem.
Show Less

Publication

Kbh. : Hernov, 1983.

Description

Efter et skibsforlis i Det indiske Ocean kæmper seks mennesker i en redningsbåd en ubarmhjertig kamp mod hinanden for at overleve.

Language

Original language

Danish

Physical description

215 p.; 20.8 cm

ISBN

8772152540 / 9788772152547

Local notes

Omslag: Torben Skov
Omslaget viser et skib, der er på ved til synke og allerede har stævnen pegende opad i en vinkel på ca 30 grader
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

215

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 2.5)
Page: 0.1082 seconds