Jesus

by Kasper Bro Larsen

Paperback, 2018

Status

Available

Call number

230

Library's review

Indeholder "Jagten på den historiske Jesus", " Megastjernen", " Bedraget om Jesus", " Den første Monty Python", " Den hellige grav", " Fantomet", " Korsfæstelsen er nagelfast", "Jøden Jeshua", " Kampen om Jesus' hårfarve", " Et barn er født i ... Nazaret", " År 0 findes ikke", "
Show More
Udkantspalæstina", " I lære som profet", "'Gudsriget er nær!'", " Satan på tilbagetog", " Eksorcisten", " Var Jesus en hund?", " Uautoriseret rabbiner", " At recitere moseloven på ét ben", " Fantastiske fortællinger", "Forbrydelsen", " Martyrdød", " Zeloten Jesus?", " Profeternes symbolpolitik", " Tempelaktionen", "Jesus bliver kristen", " Menneskefiskerne", " Et menneske bliver en gud", " Manden med de mange ansigter", " Svend Brinkmann eller Jesus?".

Kasper Bro Larsen fortæller levende om at Jesus klart er en historisk person og at han blev korsfæstet af romerne. (De fandt ham crossfit og det var ikke alle forundt, så han har været specielt udvalgt til den straf.) Det nye testamente og fortolkningerne af det hænger ikke helt sammen, men han kan godt forstå at fx et krybbespil ikke ville være det samme, hvis vismændene skal have et skilt på med "vi er fra Matthæus-evangeliet" mens hyrderne på marken skal have et "vi er fra Lukas-evangeliet" skilt på. Betlehem er også blandet ind i evangelierne på en suspekt måde, formentlig fordi Nazaret var udkantspalæstina og det var bedre med Betlehem. Der er masser af haggadah dvs indlån fra gamle fortællinger.
Bedste gæt på Jesu fødselsår er fra Matthæus-evangeliet og det er lige før Herodes den Stores død i år 4 før vor tidsregning. Monty Python filmen Life of Brian er ikke helt ved siden af, når man kigger på konkurrerende sekter og profeter. Blessed are the peacemakers / Blessed are the cheesemakers. Kasper Bro Larsen viser de mange forskellige versioner af Jesus, der er i sving og det er måske en styrke i stedet for en svaghed. Næsten alle kan finde deres personlige Jesus. Vi kan takke Paulus for drejningen med at omvende andre end jøder. Eller ville kristendommen måske i dag være en uddød og næsten glemt sekt, Måske kendt fra nogle gamle håndskriftfragtmenter med uforståelige udsagn som "Elsk jeres fjender".

Udmærket lille tænkepause, når man nu ikke er teolog for alvor.
Show Less

Publication

[Aarhus] : Aarhus Universitetsforlag, 2018.

Language

Original language

Danish

Physical description

60 p.; 18 cm

ISBN

9788771243840

Local notes

Omslag: Trefold
Omslaget viser forfatter og titel på hvid baggrund
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 20: crossfit
Side 25: haggadah
Side 45: Det gamle Testamentes tekster fungerede som drejebog for evangelie-forfatternes fremstilling af Jesus.
Tænkepauser, bind 64

Pages

60

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)

DDC/MDS

230
Page: 0.4329 seconds