En holistisk autonosografi

by Mogens Milfeldt

Hardcover, 1999

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forfatterens forord", "Andre autonosografier", "Den neurologiske og psykiatriske journal", "Levnedsløb", "Nuværende sygdom", " Blod i afføringen", " Det postoperative forløb", " De første fire år efter operationen", " Det kliniske blik", " Brandmændene bestemmer", " Operation for
Show More
metastaser", "Organfunktionsstatus", "Sygdomme som barn og ung", " Carl Ewald og Schaldemose", " En ukendt sygdom i 1930'erne", " Aktindsigt - nej tak", "Maniodepressiv psykose", " Blacklistet", " 50-års dag i internationalt farvand", " Ungdomsnarkomani", " Modern sex education", " Delirium acutum incipiens", " Min 'tredje disputats'", " En ny form fo psykoterapi", " Et herligt rekreationssted", " En svær depression", " Løn under sygdom", " AIDS", " Min første computer", " Atter mani", " En torpedo under arken III", " Adolf Hitler - udkast til mentalerklæring", " 'Om AIDS - en kritik af dansk AIDS-strategi'", " Atter mani", "Gastroentereologisk anamnese", " Prøv at stille diagnosen", " Diareer - cancer?", " En 64-årig kan også få appendicitis", "Otologisk anamnese", " Otologisk forsøgsperson på et gods", "Oftalmologisk anamnese", " Brilleabe 7 - 79 år gammel", " Syn contra hørelse", "Dermatologisk anamnese", " Pubertetens forbandelse", "Fysiurgisk anamnese", " fulgt med på skærmen ved kikkertoperation", "Sjælelig udvikling", " KU - DSU", " Hans Hartvig Møller og Henrik Ibsen", " Berufsverbot", " Tvedegaardsagen", " Ombudsmandssagen", " Johannes Frandsens kolbøtte", " Tænk altid på det - tal aldrig om det", "Disposition", "Objektivt", "Diagnoser", "Diskussion og konklusion", "Literatur".

Jørgen Dalgaard henviste til en anden bog af Mogens Milfeldt, men den var ikke lige til udlån, så jeg kiggede i denne her i stedet. Han var gift med Sonia Milfeldt (1920-05-19 - 2006-04-25)
Fortællingen her var egentlig skrevet til "Ugeskrift for læger", men de klippede den ned til en tredjedel og skrev næsten ikke noget om hans manio-depressive sygdom, som han selv syntes var mere interessant at fortælle om end hans cancer recti med efterfølgende operationer og colostomi. Han har en fortid med mange konfrontationer med det etablerede system. Han har stort set vundet alle slag, men efterfølgende har hans modstandere alligevel dukket ham ved at forhindre ham i at få en fast stilling. Til sidst oprettede han en privat praksis, som blev meget vellykket, så hvem der egentlig vandt? Men der er en stak overlæger og ledere, der ser meget ringe ud, når man læser bogen, hvor han dog stort set ikke nævner navne på skiderikkerne og spytslikkerne.
På trods af at det her er hans ret lange sygehistorier med en hel indlæggelser pgra depression eller mani, så skriver han til sidst (side 52): Langt det meste af mit liv har jeg følt mig sund og stærk i såvel psykisk som somatisk henseende. Han citerer også Ernesto Dalgas (som begik selvmord som 28 årig): Det er Lidelsen som lutrer, det er en anden simpel Naturlov. I den bliver Viljen ren, Tanken klar, Følelsen dyb. Uden denne Lidelse kunne Fremskridtet ikke gøres.
Han fik konstateret cancer i maj 1994, da han var 75 år gammel. Bogen her er skrevet 5 år senere. (Og han døde i august 2000). Han beskriver fx hvordan han har lavet et simpelt spørgeskema, som han har ladet alle sine patienter udfylde, gerne flere gange. Det er et meget værdifuldt datamateriale. Han har også optaget samtaler på bånd og givet patienterne det med hjem efterfølgende.

Bestemt værd at læse!
Show Less

Publication

Kbh. : FADL, 1999.

Language

Original language

Danish

Physical description

53 p.; 23.1 cm

ISBN

8777492439 / 9788777492433

Local notes

Omslag: Mogens Milfeldt
Omslaget viser Alderstrappen - malet af en ukendt hollandsk maler i 1678
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 11: Fra colostomiposeleverandøren tilbød man mig hele tiden besøg af deres colostomikyndige sygeplejerske, Ulla Sørensen, et tilbud, som jeg desværre først modtog efter to års forløb. Hun var særdeles kyndig og hjælpsom og så straks, at jeg burde skifte over til et andet mærke, hvad jeg gjorde. Det blev en helt ny tilværelse. I ca to år har der kun været to lækager på ca 1000 poser. Jeg turde atter fjerne mig længere fra hjemmet.
Side 18: Fik fire NCE-behandlinger og var rask efter det første.
Side 19: Kun for at skåne dr. Milfeldt og hans familie undlader vi at sige det værste, vi har på ham!
Side 27: 19/5-60 (typo for 19/5-80)
Side 30: Min kone havde i denne periode svært ved at tage mig. Hun var først på Kreta, derefter i Frankrig.
Side 49: Ved kontrolbrug af skemaet på 100 neurologiske og 100 psykiatriske hospitalsjournaler har jeg vist, at ingen af hospitalsjournalerne levede op til mine minimalkrav.
Side 52: I øvrigt er successer jo noget, der kommer af sig selv, medens fiaskoer er noget, man skal arbejde længe på og gøre et stort arbejde for at opnå. -- Poul Henningsen

Pages

53

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1062 seconds