Løgismose sommer : opskrifter til de lyse måneder

by Anders Vald

Other authorsAnders Schønnemann (Photographer)
Hardcover, 2013

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord - En ny begyndelse - af Jacob Grønlykke", "1. Sommermorgen", " Sommermarmelader", " Morgenbrød", " Rabarberskyr med sprøde chips", " Bircher-müsli", " Peach Melba med ymerdrys", " Knapost med ramsløg, persille og citron", " Brunch-pølser med spejlæg og baked beans", "
Show More
Boghvedepandekager med skinke og emmentaler", " Kyllingepostej med små æblesyltede rødbeder", " Squashblomster à la Florentine", "2. Frokostbordet", " Sommersalat på fynsk rygeost med søde ærter og rimmet kammusling", " Kold ærtesuppe med stegte østers og champagne", " Hvide asparges med fjordrejer og Sauce Mousseline", " Aspargestærte med ricottacreme og sprød parmaskinke", " Ravioli med kantareller og brunet salviesmør", " Solæg med krabbe og bitre salater", " Salade Niçoise", " Grønlykkes ceviche", " Knivmuslinger gratineret med parmesansmør og urter", " Krebs a la nage", " Stegt knurhane med artiskokblade og estragoncreme", " Grillede makreller med kartoffelsalat og chipotle-mayonnaise", " Tarte flambée med grillede nye løg og varmrøget bacon", " Poussin grillé diable med grønt fra grillen", " Sprængt gåsebryst med stuvet sommergrønt i peberrods-blanquette", "3. Middagsbordet", " Slethvar med lardo og sommerkål", " Rokkevinge med brunet kaperssmør", " Fyldt rødspætte med ragout af rejer og hvide asparges", " Fish n' chips", " Kyllingbryst med farserede morkler og sprødt skind", " Høns i asparges", " Vagtelsalat med foie gras og hindbærvinaigrette", " Kanin som i Provence", " Côte de porc med grillet blomkål og estragonsmør", " Kalvefrikassé med sommergrønt", " Saltimbocca med fattigmandsasparges", " Kalveculotte med spidskål og forårsløg i beurre blanc", " Stegt kalvelever med syltede løg", " Lammekrone med spæde glaserede grøntsager", " Sommerbuk med selleri og ristede svampe", "4. Sommer på Falsted Kro", " Torskerillette med agurk og rugbrød", " Røget laks med havtorn", " Løjrom i rygeost med syltede løg og vagtelæg", " Rejer med knuste nye kartofler og skyrcreme", " Ristet pighvar med gulerødder og lakridssauce", " Glaserede lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller", " Stegt andebryst med rødbede og kirsebær", " Butterdej med tonka-mousseline og sommerbær", " Bisquits med champagne-sabayonne og citron", " Chokoladechiffon med hvid chokolade, bær og hyldeblomst", "5. Sommer på Kong Hans Kælder", " Fetamousse med stenbiderrogn og grillet agurk", " Stegte kammuslinger med bagte tomater", " Pocherede østers og nye løg", " Carpaccio med kaviar og selleri", " Råstegt hummer med violette kartofler", " Ristet søtunge med blæksputte og asiatisk sauce", " Glaseret due med majs og solbær", " Lakridsmarengs med fennikel og citroniscreme", " Rabarbersoufflé og sorbet", " Brombærfragilité", "6. Den søde sommer", " Koldskål med kammerjunkere", " Rødgrød med flødeis på sødskærm", " Clafoutis med hvid chokolade, hindbær og rabarber", " Hyldeblomst-frites med jordbærsorbet på skovmærke", " Eclairs med creme af hvid chokolade og passion", " Tærte på sommerens bær", " Kamille-panna cotta med blåbær og sprødt rugbrød", " Sommerlimonade", " Henkogte frugter", " Den lille søde tand", "Register".

Opskrifter på en masse lækre retter. Fx boghvedepandekager, men de skal så i mel, sammenpisket æg og rasp og steges med fyld i. Jeg kunne finde på at nøjes med de 12 pandekager, som 85 g boghvedemel + 85 g hvedemel + 1 æg + 1 dl pilsner + 2.5 dl sødmælk skulle give. Forordet er glimrende og spidder en Twin Dog, dvs et papbrød med plads til to pølser i en "fransk" hotdog. Vi har nu kun et mejeri og et slagteri og to bagerikoncerner. Det kan kun gå fremad fra dette absolutte nulpunkt.
Bogen er smukt fotograferet men nogle gange med lidt for designet lys skrift på lys baggrund, fx side 2.
Clafoutis er en speciel afart af kirsebærtærte.
Show Less

Publication

Kbh. : Politiken, 2013.

Description

Forfatteren der har været kok ved de fleste af Løgismoses køkkener præsenterer opskrifter til de lyse sommerhalvår. Bogen har fokus på det enkle måltid i hverdagen, men der er også opskrifter på avanceret gæstemad. Ialt ca. 80 opskrifter tilberedt på de råvarer, som er tilgængelige i sommersæsonen.

Language

Original language

Danish

Physical description

175 p.; 25.6 cm

ISBN

9788740006209

Local notes

Omslag: Lindberg Grafik
Omslaget viser nogle lækre retter anrettet på et udendørs plankebord
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 7: Twin Dog, denne de frodige hvedemarkers og slagtesvinets fuldendte apoteose, som vi nu skyllede ned med en halvliters sød kakaomælk fra Arla. Tavse stod vi der, og lod øjeblikkets fylde synke ind. Landproletariatets lange færd fra søbemaden i folkestuen og de iskolde nætter på tyndslidte halmmadrasser i kostalden, over højskolebevægelser og andelsfolk, videre over systemskifte og velfærdsstat, helt frem til bondesønnen, der blev statsminister og krigsherre, hele den lange rejse var tilendebragt. Vi var nået tilbage til vores udgangspunkt. Eller rettere nulpunkt.

Pages

175

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.2402 seconds