Rasmus Klump jorden rundt

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 1998

Status

Available

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøjen er også med. Men denne gang lader de skibet blive hjemme og
Show More
laver et rask væddemål med fisker Gris. De skal rejse jorden rundt på 50 dage og hvis fisker Gris og de andre spiller kort, når Klump og vennerne kommer hjem, så har fisker Gris tabt 100 pandekager. Og ellers skal de have 100 pandekager. De starter med at løbe til toget, som de lige akkurat når. Desværre taber toget den vogn, de er i, men de skubber bare og så kommer de et godt stykke på den måde. Togvognen går i stå ved en tunnel gennem et bjerg. Skægs pibe er stoppet, så det prøver han at fikse. De andre finder et anker, som ligger på jorden og holder et luftskib nede. Luftskipperen Nils er en elefant og puster selv ballonen op med sin snabel. Nils tager dem med over Alperne. Eller det var da meningen, men en ørn holder pause på ballonen og punkterer den desværre med kløerne. De dratter ned i Middelhavet, men heldigvis er gondolen et badekar og forsynet med en hånddrevet skrue, som Klump, Pingo og Pelle skiftes til at drive. De går gennem Suez-kanalen og ind i Det røde Hav. Her finder de en ny jernbane. Toget er lige gået, men heldigvis går det næste allerede om en uge. Det har de ikke tid til at vente på, så de låner en skinnevogn og indhenter toget. Efter et stykke tid stopper toget dog, for der er ikke flere skinner. En leopard hjælper dem med et lift hos en elefant, der kan løbe stærkt. De når gennem Indien og frem til Den kinesiske Mur og Skæg har stadig ikke træk i piben. De får en flyvetur med en kinesisk drage og lander tilpas til at de kan løbe ombord på damperen til Amerika efter kun 39 dage. De kommer for sent, men låner en robåd. Leoparden er stadig med, men skal have tørret næse ret tit. De når ud på det dybe vand i Stillehavet og synes ikke at navnet passer, for bølgerne er høje. De havner i munden på deres gamle ven, hvalen, og den lover at hjælpe. De er snart fremme i Amerika og leoparden siger tak for turen. Den skal hen til sin tante efter nogle lommetørklæder, som hun har vasket for den. De andre møder et par abekatte med cowboy-huer på og de har lige lavet en raket og mangler nogle modige passagerer. De bliver sendt op og hører pludselig en mærkelig lyd. Plop! Det er heldigvis bare skæg, der har fået luft i piben. Pelle har heldigvis paraplyer med, som de kan bruge som faldskærme det sidste stykke mod jorden? De lander badus på fisker Gris og elefanten Knop, som ikke når at smide kortene. Så de kan godt begynde at bage hundrede pandekager.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og der er sjældent det mindste at bekymre sig om. What's not to like? Her er det Phileas Fogg, der bliver udspillet i Rasmus Klump version, hvor det hele går endnu stærkere.
Show Less

Genres

Publication

Kbh. : Carlsen, 1998.

Description

Tegneserie i farver om Rasmus Klump og hans venner og deres mange sjove og spændende oplevelser.

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 23.9 cm

ISBN

8756200056 / 9788756200059

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Rasmus Klump, Pelle, Pingo, Knop og Skæg i et ballonbåret badekar
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 11

Pages

32

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.143 seconds