Rasmus Klump i troldeskoven

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2003

Status

Available

Call number

839.81

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøj er også med. De er på vej tilbage fra Nordpolen og møder et par
Show More
isbjørne på en isflage. Det får Klump til at føle hjemve. Heldigvis kommer en stork forbi med post og har en stak pandekager med fra Klumps mor. De møder en løve, der er på vej til at besøge kongen på Nordpolen. Han får en varme hue og en hilsen til prinsesse Rikke med fra Pingo. Skæg vågner og er helt forskrækket for han har drømt om trolde, men de andre beroliger ham. De kommer ind til land og møder Grisebuks, der sidder og fisker. De går i land og møder grisen Kille Krølle, der er blevet bange for en trold inde i skoven. De andre følger grisen på vej, men Skæg er ikke meget for det og prøver at vende om. De kigger indenfor i et hult træ og Skæg fanger noget, der ligner en trold. Nu er det Klump, Pelle og Pingo og de to små, Gøjen og Pildskadde, der gemmer sig, men de kommer frem igen, da Skæg og Kille Krølle kalder. Trolden er nemlig bare Killes lillebror Trille, der har leget med mudder. De følger Trille og Kille hjem og får middagsmad der. Trille og Killes forældre fortæller om en trold, de har set i skoven og hele selskabet begiver sig afsted. Fatter Gris er ikke ret modig, men det viser sig at Trolden blot er et gammelt træ. De bliver også forskrækkede over at en ørn kommer flyvende med en griseunge, Ole Øf, der er blevet væk. De følger Ole hjem, men en gangbro braser sammen, så Pingo, Pelle, Klump og Skæg havner på en lille båd, eje af Jakob Fisker. Jakob fanger nysgerrige fisk ved at dyppe den nyeste avis i vandet og så trække til. De fortøjer båden med lidt besvær og tager en lille rutschetur ned ad et vandfald og så igennem vandfaldet og ind i Jakob Fiskers hule. De får aftensmad og hans tante Susanne kommer forbi. De tager Jakobs båd ned ad vandfaldene på nær de to små som får en tur med tante Susannes trækvogn. Et større vandfald tager livet af Jakobs båd, men de bygger resterne om til en vogn, hvor han kan sidde og være skrædder.
De kommer tilbage til skibet og Grisebuks sidder stadig og fisker. Eller rettere: Det viser sig at han giver sin guldfisk en svømmetur for den keder sig sådan i akvariet.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og så regel ender historien circa der hvor den startede.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen, 2003.

Description

Tegneserie i farver om Rasmus Klump og hans venner, der kommer ud for mange sjove oplevelser.

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 24 cm

ISBN

8756206178 / 9788756206174

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Rasmus Klump, der holder en forskrækket gris i halen, mens Pingo og Pelle morer sig
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 25
Side 4: Der er nu ingen, der kan bage så solide pandekager som min mor.
Side 12: Det er en stor glæde at få gæster, når man har mad nok.
Side 17: Broen er ellers stærk nok, bare man går en ad gangen og ikke har noget tungt i lommerne.
Side 19: Avisen ned i lommen, så nyhederne kan tørre til i aften, det bliver de bedre af.
Side 26: Jeg har vel nok heldet med mig i dag. Jeg har kun siddet her i 6 timer og har allerede fanget to torsk.
Side 27: Det må være det, man kalder grisegalop.
Side 30: Det var en ordentlig slumrepolka.

Pages

32

Library's rating

Rating

(3 ratings; 3.3)

DDC/MDS

839.81
Page: 0.3829 seconds