Rasmus Klump til fødselsdagssjov

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2003

Status

Available

Call number

741.594

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøj er også med. De er på vej tilbage til skibet og Skæg har sin
Show More
gyngestol med. De når ned til stranden, men mangler mad, så Skæg giver sig til at synge og han synger både højt og falsk, så en masse fisk kommer op af vandet for at tude med. Efter et kort stykke tid har de samlet nok til en gang plukfisk, men har heller ikke behov for at høre Skæg synge foreløbigt. Ovenpå maden går de op ad skrænten igen for at se sig omkring og måske spørge nogen om vej. De støder på en stor hat som en abe bruger til at lave tryllenumre med. Trylle pjasker vand på Klump og får lidt hjælp af nogle harer og et pindsvin til at lave endnu et nummer. De er på vej ned til stranden, men møder en æseltrukket vogn med Skæg, Gøj og Pildskadde på. Æslet Langøre er blevet træt, så det får en tur i vognen, som Klump og Pingo trækker, mens Pelle skubber. De møder en gås, en abe og en leopard og de kommer også med på vognen sammen med en lille gris. En elefant og en ræv hopper også op og en hund. Vognen er efterhånden lidt tung at trække og Skæg, Gøjen og Pildskadde synes også at det går langsomt, så de lader vognen stå og går videre selv. De går langs floden og møder en trist flodhest. Hans kone har lovet at lave pandekager til ham, men har glemt hvordan man gør, så hun har lavet boller og kringle og konfekthorn og meget andet, men ingen pandekager. Klump hjælper og mener at opskriften lyder på mel og vand. De laver masser af pandekager og Fatter Krus og Mutter Krus bliver glade. Skæg bliver og hjælper med at udrydde det uheldige bagværk og de andre går videre for at finde skibet. De prøver at krydse floden med hjælp fra en giraf, men ender med at blive på samme side. Her møder de en Dille, der laver masser af kolbøtter og det er fordi han har fødselsdag og så har han fået lov at slå lige så mange kolbøtter, som han vil. De møder også en gris i en mudderpøl og den har også lov at plaske rundt for det er dens fødselsdag. En hund har lov at gå i sine kasserede bukser og en stork må slide lige så mange huller i bukserne som den har lyst til. En elefant har fået en masse balloner, men er lidt ked af det, fordi den ikke kan få snablen ned. Klump løsner ballonerne, men stiger selv til vejrs. En stork, Langben, hjælper med at få knaldet ballonerne, så Klump kan komme ned igen. Det går fint og han lander på kanten af den store sødsuppegryde ved P. Andersen og Lamseben. De får et par spande sødsuppe med og går ned til skibet og sejler hen efter Skæg og de to små. De finder selvfølgelig hinanden og alt er godt. Skæg har spist kage uafbrudt og nu kan han fortsætte med sødsuppen.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og så regel ender historien circa der hvor den startede.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen, 2003.

Description

Tegneserie om Rasmus Klump og hans venner og deres mange sjove og spændende oplevelser.

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 24 cm

ISBN

8756213190 / 9788756213196

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Rasmus Klump, Pelle og Pingo i selskab med en stork og nogle balloner
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 28

Pages

32

Library's rating

Rating

(2 ratings; 3.3)

DDC/MDS

741.594
Page: 0.3656 seconds