Rug & rugbrød : klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie

by Bettina Buhl

Hardcover, 2019

Status

Available

Library's review

Indeholder "Indledning. Den vigtige rug", "Kapitel 1. Rug og mad", " Rug i hverdagens serveringer", " Rug til gilder og højtider", " Rug i mangfoldige serveringer i de danske kogebøger", " Rug - fra det landlige smørrebrød til det højtbelagte", " Rug i krig og krise", " Rug tilpasser sig
Show More
industrisamfund og velstand", "Kapitel 2. Rug i brødet", " Kornet og melet", " Forberedelserne - alt skal gøres rent", " Surdejen og gæren", " Aftenen før - dejen lægges", " Æltning og hævning", " Brødene slås op - en god skorpe", " Bagning - brødene sættes i ovnen", " Afsvaling og opbevaring", " Sigtebrød, surbrød og de mindre brød", "Kapitel 3. Opskrifter på aftensmad med rug", " Indbagt svinesteg", " Krydret paneret dyresteg med god sauce", " Torsk på fad", " At stege vilde og tamme ænder", " Grønkålskoteletter med varm kartoffelsalat", " Brun frikassé", " Oksebryst paneret med rugbrød", " Brødsuppe", " Fyldte æbler med en krydret rugbrødssauce", " Vildsvinekød belagt med brød", "Kapitel 4. Opskrifter på lette retter med rug", " Øllebrød med hvid sauce", " Anissuppe med kærnemælk", " Top-øllebrød til æggesøbe", " Brødgrød - sommermad", " Kærnemælkssuppe", " Æggekage med rugbrød", " Vinsuppe med et bjerg af revet rugbrød", " Kanelsuppe med rugbrød", "Kapitel 5. Opskrifter på desserter med rug", " Dansk brødis", " En bondepige med slør", " Frossen charlotte", " Brødklatter", " Bagt æblebudding af rugbrød", " Flødeskum med fint rugbrød og friske hindbær", "Kapitel 6. Opskrifter på kager med rug", " Kirsebær på fad med sukker og dej over", " Fattigmandsæblekage", " Tærter af rugbrød", " Rugbrødskage", " Rugmelsrosinbrød", " Pebernødder", "Kapitel 7. Opskrifter på mangfoldige brød med rug", " Kartoffelbrød med groft rugbrød", " Skorpebrød", " Rugtvebakker", " Kiks af rugmel", " Rugkiks med havregryn", " Knækbrød", " En surdej med gær og vand", " En sommersurdej med kærnemælk", " En mørk surdej med maltmel", " En kraftig surdej med maltmel og øl", " Rugbrød", " Surbrød", " Sigtebrød", "Noter", "Litteratur", " Anvendte kogebøger (kronologisk oplistet)", " Anvendte kulturhistoriske bøger (alfabetisk oplistet)", "Lidt om forfatteren", "Register".

Sjov bog med vægt på historisk madlavning, så der er en del spareopskrifter fra krigens og rationeringens tid. Jeg savner lidt svar på om rugsigtemel = sigtemel, men et af billederne af et sigtebrød tyder på det. Jeg ved heller ikke om der ville være nogen forskel på sigtemel af 100% rug og så almindeligt rugmel.
Show Less

Publication

Århus : Turbine, 2019.

Description

Rugens danmarkshistorie samt et udvalg af opskrifter på brød, kager, desserter og middagsretter med rug.

Language

Original language

Danish

Physical description

236 p.; 24.5 cm

ISBN

9788740658354

Local notes

Omslag: Karin Hald
Omslaget viser vistnok rugbrødstærten på side 192 set fra oven
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Fotografier: David Bering

Pages

236

Library's rating

½

Rating

½ (1 rating; 3.5)
Page: 0.3352 seconds