Anders And som redningsmand

by Carl Barks

Paper Book, 1981

Status

Available

Library's review

Indeholder "Bernhards bedrifter", "Flyvende fagmand", "Skøre skrivelser", "Sydens sol - og sovesyge", "Andersine Ands dagbog".

"Bernhards bedrifter" handler om at Rip, Rap og Rup er grønspætte-oberster, men gerne vil være generaler. Det kræver en R.O.M. B. Dvs en Rednings-Operation Med
Show More
Bernhard. De skal træne en hund op til at finde folk, der er faret vild i sneen. Desværre kan deres hund, Bernhard, ikke lide sne. Anders forsøger at hjælpe, men det går helt galt og både Anders og grønspættegeneralen farer vild i en farlig snestorm. Ungerne tænker sig godt om og henter en snetraktor og redder alle, for Bernhard kan præcis en ting, nemlig at finde hjem foran pejsen. Ungerne består prøven med glans og får medaljer oveni.
"Flyvende fagmand" handler om at ungerne sætter drager op og skamtramper Anders Ands grønsager. Han bygger som hævn en kæmpedrage som kræver et spil på bilen for at komme op, men til gengæld ender den med at tage ham selv med op i livsfarlige højder. Ungerne skynder sig at hoppe af, mens tid er, men det når han ikke. Han er for en gangs skyld heldig og havner uskadt sammen med bilen ved en festbanket for eventyrere. Han bliver straks optaget i selskabet og ringer hjem til ungerne at de godt kan gå i gang med at få fat i nogle kålplanter og gøre køkkenhave færdig.
"Skøre skrivelser" handler om at Andersine bliver hys og smider Anders og hans kærestebreve til hende på porten. Han smider bundtet af breve derhjemme, men ungerne tror at det skal med nogle bøger over til Højben og tager dem med. Katastrofe! Anders forsøger at få dem igen inden Højben får opdaget dem, men det går ikke. Men det er Højben, der bliver overrasket, for Andersine har givet Anders de breve, hun har fået af Højben. Katastrofe. Det ender med at Anders og Højben slås på livet løs, mens ungerne underholder sig med at læse brevene fra Højben. "Mit lille sukkerhjerte..."
"Sydens sol - og sovesyge" handler om at ungerne elsker at stå på skøjter, men Anders vil sydpå til varmen. Da de er kommet derned, falder Anders i søvn op ad et træ og det får Rip, Rap og Rup til at give ham et stort skæg på og binde ham en skrøne på ærmet om at han har sovet i tyve år som Rip van Winkel. Han er nu ikke nem at narre, så han vil se beviser på at der er sket noget i den tid, han har sovet. Ungerne klarer frisag, for en helikopter får fat i deres bil, så de kan fortælle om flyvende biler. De bliver sat hårdt ned, så en flaske æter vælter og Anders bliver halvt bedøvet og kører galt. Mens han er bevidstløs, sletter de sporene igen og fortæller at han bare har sovet lidt. Men de advarer om at der er tsetsefluer i området og at de kan give sovesyge. Anders skynder sig hjem og ungerne kan fortsætte med at stå på skøjter.
"Andersine Ands dagbog" handler om at Andersine skal være babysitter for Rip, Rap og Rup, mens Anders er med i en bowling-konkurrence. Anders har installeret skjult kamera, så Andersine kan se om børnene ligger trygt i seng eller har gang i noget. De opdager hvad der foregår og sætter et billede op foran kameraet, mens de piler op til bowling-hallen og redder Anders' ære ved at stille som afløsere og faktisk vinde konkurrencen.

Herligt umoralske historier, hvor ungerne ender med at bestemme at Anders ikke må tage sydpå til varmen, men de må gerne blive længe oppe og bowle. "Skøre skrivelser" er en sygt velkomponeret historie både manus og tegninger.
Show Less

Genres

Publication

Serieforlaget A/S, 1981.

Language

Original language

English

Physical description

50 p.; 28.6 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser Anders And der trækker en Sankt Bernhardshund vha en stribe pølser
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Bedste historier om Anders And, bind 13

Oversat fra engelsk "Operation St. Bernard, august 1950" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Donald's Monster Kite, januar 1947" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Donald's Love Letters, august 1949" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Rip Van Donald, august 1949" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "The TV Babysitter, maj 1959" af ikke angivet oversætter

Pages

50

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1089 seconds