Vildspor

by Poul Ørum

Paperback, 1996

Status

Available

Library's review

Danmark, Jylland, provinsby, ca 1990
Kriminalfolkene Jonas Mørck (ca 56) og Knud Ejnarsen fra rejseholdet kommer til Mørcks hjemby, hvor han ikke har været i 40 år. En 19 år gammel pige Jeanette Madeleine Madsen er blevet fundet voldtaget og kvalt.
Ejnarsen er lidt træls og sur, men Mørck får
Show More
prikket ud af ham at det er kæresten, der skal opereres for kræft og at det faktisk går Ejnarsen på.
Den lokale kriminalkommisær Torsted har fået en ny mand Schroll prakket på og politimesteren Bønderup er pyt og pande med manden, Charles Mikaelsen, i familien, som Jeanette boede hos. En meget tilbageholdende og sygeligt konfliktsky retarderet mand på 40 år er lige ved at komme i vridemaskinen, fordi han vil sige alt, hvad man gerne vil have ham til at sige. Politimesteren og Mørck toppes på en meget underholdende måde.
Til sidst finder Mørck frem til en maskinmester Ole Nielsen, hvor konen ændrer forklaring om hvornår han kom hjem på drabsaftenen. Mørck afhører Ole Nielsen, og lader ham så stege i sit eget fedt til næste dag, men i mellemtiden begår manden selvmord eller "kommer ud for en badeulykke", som det officielt kommer til at hedde sig.

Udmærket krimi, hvor dialogen mellem Mørck og Ejnarsen er ganske underholdende.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Lindhardt og Ringhof, 1996.

Description

Kriminalroman om Mørck og Ejnarsen, som bakser med deres egne private problemer, samtidig med at de kulegraver mordet på en ung pige, niece til en noget anløben provinsbymatador i Østjylland.

Language

Original language

Danish

Physical description

190 p.; 19.9 cm

ISBN

9788759506875

Local notes

Omslag: Kjeld Brandt
Omslaget viser et luftfoto af nogle to etages byhuse i en dansk provinsby
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 157: Han forlod politimesterens kontor med en vis tilfredsstillelse ved at se Bønderup sidde tilbage med dette krympede drag stivnet i ansigtet, som af hjælpeløst mishag.

Other editions

Vildspor by Poul Ørum (Hardcover)

Pages

190

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 2.5)
Page: 0.3382 seconds