Kim i knibe

by Jens K. Holm

Hardcover, 1967

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1967
Drengen Kim og hans kammerater Erik og Palle (kaldet Brille) går i skole. Erik har en fætter Mogens på 24-25 år, der har en gammel sportsvogn, en MG. Drengene har hængt ud i en garage tæt ved Mogens forældre og kigget på, når han reparerede på bilen og gjort projekt MG
Show More
sportsvogn hyggeligere for ham. Der er kommet en ny pige i klassen, Lone, og det er lidt uheldigt for drengenes koncentrationsevner i timerne. En aften går Erik og Brille til et foredrag, mens Kim hjælper med at samle bilen helt. Den er en model 1947, så den er ikke helt ny. Med lidt held gætter Mogens på at han kan få den op på 160, men den her aften kører de stille og fredeligt. Ca femoghalvfjerds - eller firs - på en tur til Dragør og tilbage til København, men turen stopper brat, da en anden bil ikke overholder vigepligten og kører lige ud foran dem ved Tømmerupvej. De havner begge på hospitalet, men den anden bilist som er kørende i en stor amerikansk vogn stopper kort op og stikker så af fra ulykken. En modkørende cyklist tilkalder politi og ambulance. Ifølge cyklisten var bilen lys og med MB-plader på (dvs Odense). Men MG sportsvognen har mærker af sort lak, så flugtbilen var i alt fald mørk. Måske løj cyklisten? Han hedder Konrad Møller og bor Van Eibertstræde 43 i Dragør. Spørgsmålet er interessant for MG sportsvognen var ikke kaskoforsikret, så det er 12000 kr værd at finde flugtbilen og få dens ejers forsikring til at dække i stedet. Kim bliver hurtigt udskrevet, men Mogens er lidt mere kvæstet og må holde sygesengen længere.
Drengene overvejer hvordan man finder en nål i en høstak og den nemmeste metode er jo at sætte sig i den. De holder øje med Konrad og sætter lus i pelsen på ham ved at ringe ham op og advare om at politiet er på sporet. Han får en til at køre ud og checke at den forsvundne bil ikke er fundet og det er selvfølgelig en smart måde for drengene at finde den på. Den står i et skur ejet af en handelsgartner og er ved at få rettet buler ud. Kim kigger rundt og kommer til at tabe en nøgle til et skab i skolens naturhistorielokale. Desværre er han blevet set af ham, der førte flugtbilen, så denne brænder skur og bil af. Og Kim er lige ved at komme i fedtefadet, fordi nøglen peger tilbage i retning af skolen.
Næste dag dukker politiet op på skolen, men ingen fortæller dem noget. Til gengæld bliver Kim passet op af flugtbillisten, en fyr på ca 25, der kører i en grøn gartnervarebil. Fyren deler en mavepumper og en advarsel ud til Kim. Om aftenen dukker politiet op ved Kim, så han holder sig på afstand. Brille og Erik er blevet bildt ind af Lone at hun er til sin tantes fødselsdag, så de tre har god tid til at opsøge mekanikeren og advarer ham om at det er klogest selv at gå til politiet. De får ham også til at fortælle at flugtbilisten hedder Leif og hvor denne bor.
De tre og Katja, som er kommet til, finder adressen og der holder den grønne varevogn. De gemmer sig inden i den, men det er lidt dumt, for det ser han og låser bagdøren i bilen og kører en lille tur.
Heldigvis har Brille en lommekniv og ved hvor ledningerne går i sådan en varevogn. Det passer fint med at der kører en politibil i nærheden, da de napper strømmen til baglyset. Leif bliver nervøs over at politiet vil snakke med ham, så han forsøger at stikke af. Politiet forhindrer ham i det og lægger mærke til at nogen hamrer løs på varevognens bagdør indefra og så er den potte ude.
Politiet morer sig over at drengene har forsøgt at opklare sagen selv. Det er også morsomt at deres cykler står ude ved Leif og at de må tage bussen og gå et stykke for at få fat i dem igen. Og endelig er det sjovt at de opdager Lone på vej ud af biografen med en sheik fra klassen.

Denne historie er peppet lidt op med at Kim er forelsket i Katja, mens Brille og Erik begge er forelsket i Lone fra klassen som høfligt holder dem for nar. Det er faktisk ret underholdende. Kim skriver brev til Katja og hun får arrangeret at hun kan besøge sin moster i nærheden i et par dage.
Show Less

Genres

Publication

Grafisk Forlag, 1967.

Description

Detektivfortælling.

Language

Original language

Danish

Physical description

74 p.; 20.3 cm

Local notes

Omslag: William
Omslaget viser en dreng bagved noget som ligner forenden på en gammel MG bil
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Kim-bøgerne, bind 15
Side 74: Hendes tantes fødselsdag! er der dog ingen grænser for, hvor groft folk kan finde på at lyve?

Pages

74

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1649 seconds