Jan får travlt igen

by Knud Meister

Other authorsCarlo Andersen (Author)
Hardcover, 1972

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1970
Indeholder "1. Aldrig ro et øjeblik", "2. Sabotage mod lejren", "3. Der skydes med skarpt", "4. Ad ukendte veje", "5. I nattens mulm og mørke", "6. I fælden", "7. I brændingens larm", "8. Erling forsvinder", "9. Så går det løs", "10. Kampen på stranden".

Jan Helmer og hans
Show More
kammerater Erling og Carl er på telttur ved Vejrs Strand ved Varde. En eller flere ukendte generer deres lejr og skærer i teltdug og barduner. Efter at et par stykker mere af kammeraterne er kommet til, stiller de en fælde for sabotøren. Jack Morton (kaldet 'Sir Jack'), Jan, Holger, Henning, Carl, Jesper (kaldet Splint) og Erling er med på ideen og de overrasker en ung mand, der er ved at stikke ild på et af teltene, fordi han regner med at alle er væk. Manden er meget let på benene og stikker af fra dem relativt let. Fem marinesoldater hjælper med at slukke ilden i teltet og bliver indviet i situationen. De bor i lejren i nærheden i en barak, de har døbt "Villa Rolig". I nærheden af drengenes telte er der et sommerhus, hvor en flink mand bor. Jan opdager dog at han om aftenen har besøg af den rapfodede. Jan bliver opdaget og slipper først væk efter en længere løbetur. Erling kaster mudder på forfølgeren og får ham også lokket til at tage en tur i åen kaldet Ålestrømmen. Senere sniger de sig tilbage igen for at se hvad der sker i sommerhuset. Her opdager Jan et svagt lys fra en bunker i nærheden og opdager at den bliver brugt som telegrafstation af en eller anden, der sender morsesignaler ud. Jan får gemt sig i sommerhuset og overhører en konversation mellem ejeren, grosserer Krogh, og hans hjælper, den rapfodede Børge Jensen. Erling og Carl hjælper på smuk vis Jan til at komme væk igen og grossereren har godt nok mistanke til drengene i teltlejren, men har ikke noget at hænge mistanken op på.
Senere saboterer Erling Jans onkels bil, så Jan, Erling og Carl får lidt ekstra tid til at opklare hvad der foregår. Krogh har efterladt en besked til Børge Jensen og den læser Jan også. Noget skal ske kl 22 på Dødemandsbjerg og ganske rigtigt kommer en flyvemaskine ind over og smider nogle pakker ud.
Drengene går til angreb og efter en lang løbetur får Jack Morton løbet Børge Jensen op. Jan og Carl forsøger at overmande Krogh, men det er et farligt terræn med gammel pigtråd fra tyskernes tid. Krogh har også en pistol, som han truer Jan med, så han selv kan nå ned til sin bil. Men den har Erling saboteret. Og Erling har også hentet hjem ved nogle marinesoldater, så Krogh og Børge Jensen bliver anholdt og de nedkastede containere undersøgt. De indeholder heroin og LSD og den slags.
Christian Helmer har fået sin bil repareret og kommer forbi og henter drengene efter hvad han tror har været nogle rolige dage i telt.

Nedkastning af narko fra et privatfly? Tjah, hvorfor ikke. Jeg er lige ved at tro lidt på plottet i den her historie.
Show Less

Genres

Publication

Grafisk Forlag, 1972.

Description

Detektivfortælling.

Language

Original language

Danish

Original publication date

1951

Physical description

79 p.; 20.3 cm

ISBN

8742933609 / 9788742933602

Local notes

Omslag: Per Bøgh
Omslagsillustration: Ernst Køhler
Omslaget viser en dreng, der bliver truet af en mand med en pistol
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Grafisk Forlag Jan-bøgerne, bind 9
Side 34: Ålesrømmen (typo for Ålestrømmen)
Side 35: Jeg pakkede det dejligste pladder ind i avisen - og tillad mig at at sige, at det ikke er den eneste gang, der har været pladder i en avis!

Series

Pages

79

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.3132 seconds