Med slukkede lanterner

by Knud Meister

Other authorsCarlo Andersen (Author)
Hardcover, 2006

Status

Available

Library's review

Indeholder kapitlerne "1. 'Broder Johannes'", "2. Christian den Fjerde som detektiv", "3. 'Hvor har jeg set den mand før'", "4. 'Tosse-Jens'", "5. Da 'Broder Johannes' sank i jorden", "6. Atter besøg i ruinen", "7. 'Klar bane!'", "8. Den mystiske fremmede igen", "9. Hvor blev 'Broder Johannes'
Show More
af?", "10. Den underjordiske gang", "11. Lysene glimter igen!", "12. Det store kup", "13. 'Broder Johannes' for sidste gang", "14. Den mystiske fremmede dukker op", "15. Færdig med spøgelserne!", "16. Afslutning".

Godsejer Winther inviterer drengene Jan Helmer og Erling Krag foruden Jans søsters Lis til at komme og besøge ham og hans kone på Ulvsborg, som ligger på Djursland. Så kan de passende opklare et mysterie for ham. De må også gerne tage Jans schæferhund Boy med. Ulvsborg er bygget delvist af sten, der kom fra et gammelt kloster og en Broder Johannes skal have forbandet dem på vejen og nu kan man af og til se lys i de gamle kældre.
Der er noget med Marsk Stig, som blev landsforvist i 1286 og boede på øen Hjelm, men havde forbindelser til Hvide-slægten og derfor godt i det skjulte kunne komme på besøg. Måske var der engang en skjult gang mellem kysten og ruinen? Drengene møder en Tosse-Jens, der faktisk hedder Jens Eskildsen. Han virker lidt skræmmende og måske skal man holde sig på afstand. Der er også en anden mand, som Jan synes at have set før. Og fodermesteren Carlsen, der enten er lidt naiv eller er med i noget? Jan går en tur ved nattetide og ser lysglimt, måske fra et spøgelse? Men det er i givet fald et ret moderne spøgelse, der kan morse K - L - A - R - B - A - N - E ud mod havet. Efter lidt forviklinger får Jan og Erling og Boy spærret nogle spritsmuglere inde i den skjulte gang, der fører op til ruinens gamle tilmurede fangekældre. Fodermesteren er bare lidt naiv, men manden, som Jan havde set før, viser sig at være kriminalbetjent Holm. Tosse-Jens er med i smuglerbanden og har organiseret land-delen af operationen.

Smuglerne ender i fedtefadet og Jan og Erling og Boy får stor ros.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Sesam, 2006. 3. udgave, 1. oplag.

Description

Krimi. I de sidste dage af ferien opklarer Jan og Erling en smugleraffære og dermed også det mystiske spøgeri ved herregården Ulvsborg på Djursland.

Subjects

Language

Original language

Danish

Original publication date

1942

Physical description

91 p.; 20.4 cm

ISBN

8711092378 / 9788711092378

Local notes

Omslag: Lars Thorsen
Omslaget viser to drenge, der ser ud på et skib på et natmørkt hav.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 21: Ikke andet end skuffelser indeholder ens usle liv. Hvad skal det til at spise sen aftensmad?
Side 56: Hvis de er dum, så vær blot stum. // men med en kløgtig mine. // Straks gyser hver, som på dig ser, // og tænker: "Død og pine!"
Digt af Hans Vilhelm Kaalund (1818 - 1885)
Side 89: en motorcykel
Side 91: Og Boy blinkede polisk til ham,

Other editions

Series

Pages

91

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1545 seconds