Kim på sporet

by Jens K. Holm

Hardcover, 1973

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1973
Drengen Kim holder juleferie i et lille fiskerleje, hvor hans onkel Carlo og tante bor. Sammen med kammeraterne Palle Birk - kaldet Brille, Katja, Erik og dennes hund Snap oplever de altid noget spændende. Det er juledag og snevejr og verden er tyst. Kim har fået gode julegaver,
Show More
som fx en pibe og noget tobak. Og så har han inviteret vennen Brille på besøg i hele juleferien. Katja bor der fast, men Erik og Snap må de undvære, for de fejrer jul i Jylland. Katja har tænkt over at de kan holde lidt jul for den lokale automekaniker Kristoffersen, kaldet Stoffer, så de inviterer sig selv på besøg om aftenen. Desværre bliver Stoffer anholdt af politiet for at have stjålet 2000 kr fra en mappe, som en bagermester Frederiksen havde ladet ligge i sin bil. Katja er overbevist om at Stoffer er uskyldig. Hun foreslår at de finder den rigtige tyv og i god tid inden kl syv om aftenen hvor gildet skulle have stået. Hun overtaler Kim og Brille og de går hen og snakker med landbetjenten Larsen, som de er gode venner med. Han har dog ikke ret meget at fortælle, så de fortsætter ned til kroen, som er det eneste andet sted, hvor bilen har holdt. Kim kender krofatters datter, Inga, men hun kan heller ikke hjælpe med nyt. I stedet går de en tur på stranden og tegner de spor op som de finder i sneen. Måske har de noget med sagen at gøre. Et af sporene ligner landbetjentens gummistøvler. Han tilstår straks og kan også fortælle dem hvem nogle af de andre strandgæster må være. Fisker Iversens kone. Og hun har mødt Inger Lund og Inger er forlovet med en Tobiassen. Og han er køkkenkarl ned på kroen.
Det sjove er så at det ser ud til at Tobiassen og Inger Lund har snakket sammen nede på stranden, samtidig med at Tobiassen efter eget udsagn holdt øje med bagermesterens bil. Det hænger jo ikke sammen. Men lidt nærmere eftersyn punkterer teorien. En ny dukker dog hurtigt op. Nemlig at Tobiassen har afleveret en pakke mad fra kroen til sin kæreste, men ved at gemme den i et buskads, hvor hun så har hentet den en times tid senere. Brille får en ide og de tager op og snakker med kromanden.
Han er ikke tabt bag en vogn, så han får hurtigt ud af Tobiassen, hans kæreste Inger Lund og hendes mor Marie at de har nappet lidt mad. Det har han det ok med og går med til at trække det over næste gang løn, men han har det mere ondt med at de har løjet for politiet, så det får de lov at gøre om.
Brille har også gættet at der var en reparatør udefra i huset, mens bagermesterens bil stod udenfor. Det kan kromanden også skrive under på, Så politiet kører en tur og henter reparatøren, der er i gang med at drikke sig døddrukken for bagermesterens penge. Og sådan blev det alligevel jul i Stoffers skur.

Nydelig julehistorie bundet op med lidt tanker om fremtid og ungdomsforelskelser. Kim er lidt lun på Katja, men det kan man jo ikke sige højt.
Show Less

Genres

Publication

Grafisk Forlag, 1973.

Description

Krimi. Kim og hans venner er på juleferie hos Kims tante og onkel. De involveres i opklaringen af et tyveri, hvor mekanikeren Stoffer uretmæssigt står anklaget.

Language

Original language

Danish

Physical description

76 p.; 20.3 cm

ISBN

8742926009 / 9788742926000

Local notes

Omslag: Amdi Thorsen
Omslaget viser 2 unge mænd og en ung pige ved en kyst
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Kim-bøgerne, bind 6
Trykker eller forlag har haft en uheldig hånd med forsiden, hvor højre margen er hakket af, så forfatteren står som Jens K. Hol

Pages

76

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1804 seconds