Kim og guldringen

by Finn Jul Hjortsøe

Hardcover, 2016

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 2014
Kim er blevet forfatter og har boet i USA i mange år, da han får brev om at hans ellers ubekendte fætter Oskar har efterladt ham det hus, han i gamle dage tilbragte ferierne i sammen med Erik Holm, Palle Birk (kaldet Brille) og Katja. Kim har været gift og har en søn på 30 og
Show More
en yngre datter, men han er skilt for flere år siden og børnene er voksne, så han kan gøre hvad han vil. Erik Holm bor i nærheden og er gift med Evelyn. Kim får kontakt til både Palle Birk og Katja og han ender med at blive kærester med Katja. Både Kim og Katja tænker lidt over hvorfor det nu skulle tage så mange år. Katja er flyttet ind ved Kim.
Kim skal til USA og ordne de sidste ting, så han kan få afsluttet sin USA-tid. Katja, Palle, Erik og Evelyn tager med. Efter en uges tid går rejsen den anden vej. Erik og Evelyn har en voksen datter boende hjemme og Brille har en søn Albert boende hjemme. Kim bestemmer sig for at tage sin Ford Mustang med til Danmark i stedet for at sælge den i USA, hvilket ellers ville være nemmere. Vel hjemme igen fortæller mekanikeren Ole Kristoffersen at den gamle landbetjent Larsen gerne vil snakke med dem privat. Larsen fortæller at Oles farfar Stoffer har fortalt at han havde nogle hemmeligheder fra krigens tid og at de kan findes i hans dagbøger. Hvis man ellers kan finde dem. Men måske kan Ole hjælpe? Han kigger på loftet og finder dagbøger og fotografier, men der mangler faktisk en. De læser bøgerne igennem alligevel.
Stoffer er født i ca 1900 og hans jævnaldrende kæreste Ingeborg blev dræbt under krigen på spektakulær vis. Efter krigen fik han et barn med en Else.
Larsen skaffer kontakt med en Ellen, der snakkede meget med Stoffer på hans gamle dage inden han flyttede på plejehjem. Hun fortæller at han snakkede lidt om Havreholm Slot, som de også har set på nogle af fotografierne. Kim booker tre værelser på slottet til weekenden efter. Katja og Brilles kæreste Hanne er helst fri, så det bliver Kim, Palle og Erik, der tager lommelygter med, så de kan udforske slottet om natten. Brille har lige taget kørekort og har købt sig en Smart. Om fredagen mødes de ved Erik og Evelyn til aftensmad og Eriks forældre er med, selv om de er ved at være meget gamle begge to.
Og så kører de ellers op og bliver indlogeret på Havreholm Slot. De gætter på at det er tårnværelset, de gerne vil kigge nærmere på og Brille har fundet et hundrede år gammelt kort over slottet. De finder nu ikke noget, men weekenden efter er de oppe på plejehjemmet for at besøge Larsen og Katja spørger om de har tænkt over at det var samme værelse, som Stoffer boede i. Der er et fast skab og Kim gætter at bunden kan tages op og ja, nede mellem beton og gulvet finder han en lille kasse med det manglende bind af dagbogen. Der er også en Luger-pistol og et hårbånd. Dagbogen beskriver at Stoffers kæreste Ingeborg blev skudt og dræbt under en skudveksling med tyskerne under krigen. Stoffer fandt ud af hvem der havde gjort det og slog ham ned og skød ham bagefter med hans egen pistol.
Oles far får også historien, for han er kommet på besøg efter at være blevet ringet op af Ole. Oles far ligner Stoffer meget, så det forklarer at Brille synes at han har set Stoffer et par gange de sidste to uger.
Næste dag synes Katja på en ret bestemt måde at hun og Kim skal gå en morgentur. Hun fortæller at hun var gravid, da han tog til USA og at hun alle dage har været i tvivl om det var Kim eller hendes anden kæreste Henrik, der var faderen til drengen Jesper, som hun fødte et halvt års tid efter. Henrik viste sig at være træls som kæreste, men ellers god nok, så hun tog med sin far til Polen og overlod Jesper til Henrik. I alle årene har hun ikke vidst hvad der blev af Jesper, men nu har hun sporet ham og han bor faktisk i fiskerlejet. Han er gift og hans kone Lea arbejder på plejehjemmet lige som Katja, så de to har snakket sammen og vha lidt hår fra Kim og fra Jesper har de fundet ud af at det er Kim, der er far til Jesper.
Katja og Kim tager hen til Jesper og Lea og deres to små børn Adam på 6 og Astrid på 3 og det bliver en vildt hyggelig aften med mange glædestårer. Kim har fået en guldring fra Ole og falder på knæ for Katja, der siger ja omgående.
Så Jesper og Lea skal snart til bryllup hos Jespers forældre, Kim og Katja.

Nydeligt sammenskruet historie, selv om der er en del sødsuppe over den.
Show Less

Genres

Publication

[Svenstrup J] : Legimus, 2016.

Description

Krimi. Gamle betjent Larsen fortæller Kim og vennerne at fiskerlejets afdøde mekaniker Stoffer bar på en stor hemmelighed. Katja har også en hemmelighed.

Language

Original language

Danish

Physical description

95 p.; 20.7 cm

ISBN

9788793421998

Local notes

Omslag: Majken Thorsen
Omslaget viser tre midaldrende mænde, der studerer et stykke papir i skæret fra to lommelygter
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Kim-bøgerne, bind 29
Side 9: Jeg havde jeg dog (typo for Jeg havde dog)
Side 9: San Fransisco (typo for San Francisco)
Side 10: San Fransisco (typo for San Francisco)
Side 12: San Fransisco (typo for San Francisco)
Side 12: lyksagligheder (typo for lyksaligheder)
Side 15: San Fransisco (typo for San Francisco)
Side 17: Det gør mig tryg at, det hele er som det plejer. (Spøjst komma)
Side 64: Hans sad (typo for Han sad)

Pages

95

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.3309 seconds