Maries morder : historien om Højbjergdrabet

by Peer Kaae

Paper Book, 2017

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord", "Del 1", " 1967", " 9 november", " 10 november", " Kaos og mystik", " Obduktion og tekniske spor", " Advokaten B", " Marie", " Elskeren", " Fortidens synder", " Hugo", " M Nordfra", "Del 2", " Den døde vinkel", " Oscar", " Vera", " Pagten ", " En mand med en pistol", "
Show More
Repræsentanten", " Epilog", " Kilder", " Tak", "Del 3", " Højbjergdrabet i billeder".

Marie Lock-Hansen bliver skudt den 10 november 1967 af en ukendt pistolbevæbnet mand og dør på stedet. Hun er gift med den 10 år ældre rige ingeniør Oscar Lock-Hansen. De bor i en flot villa på Hestehavevej 2 B i Højbjerg. I kælderen er der et duplikeringsbureau og her arbejder Lissi Christensen, da Marie bliver skudt. Hushjælpen Irma Frier Rasmussen er ikke så heldig, for hun ser morderen og bliver skudt og overlever kun på et hængende hår. Maries lig bliver kørt til Retsmedicinsk Institut og obduceret af professor Jørgen Brems Dalgaard. Næste dag dukker Rigspolitiets Rejsehold op med Jørgen Schütter i spidsen. Han overtager styringen af efterforskningen fra Jørgen V. Iversen.

Mordvåbnet er formentlig en Walther P38 og patroner er af typen Geco 55.

Politiet kigger nærmere på rigtig mange. Repræsentanten er folketingsmanden Jørgen Peter Andersen og historien om ham er også fortalt i en bog af Lene Pors. Han kender Jens Aggebo. Advokat B er Hans Secher Hoeg, men selv om han ligner signalementet, er det helt sikkert ikke ham. Faktisk har politiet hverken en gerningsmand eller en hovedmistænkt og derfor er det jo også svært for forfatteren her at grave en frem.
Bogen her koger suppe på en pølsepind.

Epilogen fortæller lidt om Elisabeth Lock-Hansen, der var Oscar og Veras adoptivdatter. Oscar drak heftigt efter at Marie var død og han dør som 67-årig i 1981.
Show Less

Publication

Kbh. : People'sPress, 2017.

Description

Tiden omkring drabet på Marie Lock-Hansen rekonstrueres minut for minut og sporene ud i Århus og omegn følges. Derudover portrætteres ægteparrets liv samt forfatterens egen teori om morderen.

Language

Original language

Danish

Physical description

282 p.; 23 cm

ISBN

9788771599787

Local notes

Omslag: Simon Lilholt / Imperiet
Omslaget viser Marie Lock-Hansen
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 185: Det eneste, der bliver bedre med alderen, er glemsomheden.

Pages

282

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1536 seconds