Karavellen fra ligemeget hvor

by Michel Greg

Other authorsDany Henrotin (Illustrator)
Paper Book, 1980

Status

Available

Library's review

Fantasia, Fabelby ca 1970
En meget charmerende ung mand Oliver Kvist og hans veninde Colombine bor i Fabelby i landet Fantasia. Her ældes folk normalt ikke og de keder sig heller ikke, men nu trues høsten af futterdejsplanterne og uden futterdejskorn, ingen futterdejsmel og uden brød bagt af
Show More
futterdejsmel risikerer man at alle i Fantasia bliver helt normale. Vismændene, de tre Simsalabimmer, har entreret med en kaptajn Kristoffer Krakilius, der mod betaling vil tage til Muligvis-øen og hente nye frø med tilbage. Han kræver dog også seks frivillige og det skorter det lidt på, for de frivillige fra tidligere ekspeditioner er ikke set siden. Oliver melder sig og Colombine sniger sig ombord forklædt som skibsdreng. Olivers ven, Hr Pertentlig, en løve ved navn Majestor, en ridder i rustning, en levende klokke og en havenisse med egen trillebør er også med.
På skibet bliver Colombine forfulgt af en fed pirat med to træben og en krog. Klokken er lidt fræk over for Hr Pertentlig, der klasker noget fedtet stads ud over den. Den bliver dyppet i havet for at blive renset, men en haj ved navn Sostenuto sluger den. Oliver hopper over bord for at redde den og de ender med at få hajen hevet op på dækket og befriet klokken. Hajen bliver sluppet fri igen. Ekspeditionen bliver puttet i en jolle og kommer i land på Muligvis-øen, der er befolket af uhyrer og rummer en bevoksning med Futterdejsplanter. Det lykkes på usandsynlig vis at få en klokkefuld frø af planterne og få et lift med Sostenuto tilbage til skibet.
Den fede pirat falder ned fra masten og bliver spist af hajen, men i faldet rammer han kaptajnen, så hr Pertentlig må styre skibet sikkert til Fantasia.
Ikke et øje er tørt. Atter har en højere retfærdighed reddet de gode og straffet de ode! Venner, lad ikke dette stige os til hovedet, men takke skæbnen, der gav os mod i trængslerne!

Sød lille fantasi om en lille venlig flower-power drømmeverden gemt bort fra al verdens besvær og møje
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 1980.

Description

Tegneserie i farver. Beboerne i landet Fantasia er afhængige af futterdejskorn, som kun vokser på øen Muligvis, der er beboet af drager. Beholdningen af disse korn er ved at slippe op, og en ekspedition må på en farefuld færd til øen Muligvis.

Language

Original language

French

Physical description

46 p.; 29.4 cm

ISBN

8756215746 / 9788756215749

Local notes

Omslag: Dany
Omslaget viser et stort sejlskib, der åbenbart er dumpet ned i et stort bassin omgivet af en masse mennesker
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "La Caravelle de n'importe ou" af Jens Peder Agger
Oliver og Colombine, bind 5

Pages

46

Library's rating

Rating

(3 ratings; 3)
Page: 0.5208 seconds