En ulykke kommer sjældent alene -

by Carl Barks

Paper Book, 1999

Status

Available

Library's review

Indeholder "Introduktion - ti historier af Carl Barks", " Kørt ned af karameller", " Supersælger for en dag", " Et sikkert sted", " Isen er usikker", " Forårsrengøring med forhindringer", " Krigeriske naboer", " Byfesten", " Ballonfærden", " Nye naboer", " Centrifugalkraften", "Quiz: Hvor
Show More
katastrofal er du?".

"Introduktion - ti historier af Carl Barks" fortæller kort om de 10 historier.
" Kørt ned af karameller" handler om at Anders And siger ja til at sælge karameller for Andersine til et godt formål. Hun får ham med til at lave karamellerne og undervejs skal han holde fru Guldbys ring og den forsvinder i karamelmassen. Det opdager de først, da karamellerne er solgt og det er Højben, der til sidst finder den. Anders har gået meget igennem, så for også at hædre ham, giver damerne ham en pose karameller, så nu sidder han i en tønde og græmmer sig.
" Supersælger for en dag" handler om Anders And, der af sin chef, hr Larmesen, i forsikringsselskabet Skulder-Ved-Skulder bliver truet til at sælge et par super, fede policer i løbet af en time, hvis han ikke vil fyres. Onkel Joakim køber en police på en milliard, for den giver pengene dobbelt igen, hvis han kommer til skade. Larmesen er glad for milliarden, men skrækslagen, da han bliver gjort opmærksom på risikoen for at skulle af med to, så Anders bliver sendt ud for at undgå at Joakim kommer til skade. Det er klogt, for Joakim kaster sig ud i den ene farlige ting efter den anden.
" Et sikkert sted" handler om nogle værdifulde aktier, som Anders And vil gemme et sikkert sted og derfor opbevarer i et nyindkøbt pengeskab som han prompte glemmer koden til.
" Isen er usikker" handler om Anders på isfiskeri, efter en fræk fisk.
" Forårsrengøring med forhindringer" handler om at Anders And har sat rød cirkel om datoen i kalenderen, men har glemt at det er fordi Andersine vil have hjælp til at gøre hovedrent. Han forsøger at få ungerne til at overtage tjansen, men de flygter også. Andersine fanger ungerne og får dem på sin side, hvilket er smart for Grønspætterne har en uovervindelig sporhund ved navn General Snif.
" Krigeriske naboer" handler om Anders And og Nabo Nielsen der strides. Rip, Rap og Rup forsøger forgæves at mægle, men ender med at give op.
" Byfesten" handler om Anders And, der låner en oksekærre af Bedstemor And, så han kan være med i byfesten. Desværre er tyren for kærren farveblind og går derfor amok på alt med farven blå.
" Ballonfærden" handler om Anders som ballon, men stor som et hus og femten kilometer oppe.
" Nye naboer" handler om Anders And der kommer op at toppes over små lyde fra naboerne og går helt amok.
" Centrifugalkraften" handler om Anders, der forsøger at vise hvorfor australiere ikke falder af Jorden. Hverken forklaringen eller demonstrationen med en spand vand holder vand.
"Quiz: Hvor katastrofal er du?" handler om en harmløs quiz.

Ungerne får faktisk en endefuld for at have luret pengeskabskoden af. Der er ingen retfærdighed til. Men alene joken med en Anders And kartoffel og et Nabo Nielsen græskar gør hele nabohistorien til en perle.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Egmont Serieforlaget, 1999 [i.e. 1998].

Language

Original language

Danish

Physical description

96 p.; 25.9 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser Anders And i forvirret eller fortvivlet tilstand
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 90: Aftenavisen skrev da ikke noget om, at fjenden var i landet!
Side 92: Jeg trækker snekæderne til min vogn op og ned gennem den ventil her!
Side 93: Den plade, jeg sætter på. Det er en koncert af Larmikofsky, som hedder: "Tyve jumbo-jets går over byen"!
Side 94: I enogfirs år har jeg været en fredens mand! Men nu er jeg nødt til at føre krig!
Side 95: Et alpehorn er ganske enkelt, det værste man har.
Bogen har ikke et isbn-nummer, men bare en varekode dvs EAN 5701418038108

Pages

96

Library's rating

Rating

(1 rating; 5)
Page: 0.2929 seconds