Den tavse klippe

by Vink

Paper Book, 1986

Status

Available

Call number

848

Library's review

Japan, ca 12. århundrede, Sòng dynastiet.
Dette er bind 2 af en serie om He Pao, der er forældreløs. Hun er opdraget af buddhistiske nonner og behersker krigskunsten wǔshù.

Den forældreløse pige, He Pao, på 14 år, er taget under vingerne af to buddhistiske nonner, Klare Ånd og Ærede
Show More
Søster. De har lært hende krigskunsten wǔshù, som Ærede Søster kender fra Den gale Munk
En officer og hans assistent Chen opsøger de tre kvinder for at se om Wang Po - også kaldet Haltefanden - eller hans tilhængere har efterladt viden om sin kampkunst, inden de blev besejret af kvinderne. Men tilhængerne var sindssyge og er endda yderligere skadet af den gift Wang Po gav dem. Chen opsøger dem, men han bliver distraheret af He Pao, som trækker ham ned og lader som om han er ved at overfalde hende. Chen og officeren drager af igen.
Ærede Søster er utilfreds med He Paos opførsel og sender hende ud for at meditere. I stedet eksperimenterer hun og Li Lin med at se om de kan genskabe Wang Po's gift. Li Lin har lovet He Pao at lære hende Wang Po's kampkunst.
Nonnerne og He Pao putter seksuelt beroligende midler i risene, de giver de sindssyge, men en, de kalder Store Xu, går amok alligevel. Han slår en af de andre ihjel og hopper selv ud fra en klippe og dør. He Pao finder tilsyneladende opskriften på giften, men den er for stærk og Li Lin dør.
Nonnerne giver He Pao skylden for de tre døde og sender hende op på Den tavse Klippe for at meditere. Hun finder med lidt hjælp fra noget hallucinogent mos ud af hvor Den gale Munk er blevet af. Han er lidt aske i en hulning. Men han har efterladt nogle fingermærker, som He Pao lærer af. Han har med fingrene skilt en buddha-statue halvt ad. Og He Pao får også vældige evner og kræfter. Klare Ånd og Ærede Søster frygter at He Pao er blevet ond og forsøger at slette hendes hukommelse. Samtidig kommer dog officeren og en flok andre tilbage. De er deserteret fra hæren for at finde hemmeligheden bag kampkunsten. He Pao demonstrerer den og tager deres hukommelse, så de bliver lidt smådumme og kan bruges som arbejdskraft af Klare Ånd og Ærede Søster.
He Pao begiver sig ud i verden med sine nyfundne kræfter og starter med at tage genvejen ned fra De Farvede Skyers Bjerg.

En noget spøjs fortælling. Jeg tror ikke rigtigt på de underlige gifte og den fantastiske kampform og fingermærker i hård klippe. Men tegningerne er pæne.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1986.

Description

Tegneserie. He Pao opholder sig hos de buddhistiske munke, da hun efter nogle voldsomme begivenheder i klostret bliver forvist til Stilhedens Tinde, hvor hun efterhånden får løst gåden om Den Gale Munk.

Language

Original language

French

Physical description

47 p.; 28.6 cm

ISBN

8745604150 / 9788745604158

Local notes

Omslag: Vink
Omslaget viser en kvinde, der falder gennem luften
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "La Mémoire de Pierre" af Ole Steen Hansen
Håndtekstet af Walter Lehmann
En fortælling fra He Paos liv, bind 2
Side 34: Ved afslutningen af sit jordeliv tænder dragen et flammehav bag sig. Og flyver mod sin himmelske bolig. Åh, Buddhas discipel. Er nogen her på jord andet end blot støv?

Pages

47

Library's rating

Rating

½ (4 ratings; 2.6)

DDC/MDS

848
Page: 0.81 seconds