To betjente frem

by Poul-Henrik Trampe

Paper Book, 1981

Status

Available

Library's review

Danmark, april ca 1975.
Overbetjent Willy Martinsen på 41 år og betjent Ulf Koch på snart 30 år har lige været omkring værtshuset Koglen for at tage rapport på en værtshusholder, der ikke ville servere for nogle grønlændere. Med en pilsner og et par dobbelte snapse i blodet kører de
Show More
hjemad. Pludselig svinger en knallert ud foran dem og selvom de bremser hårdt op og undgår at ramme dem, så styrter knallertføreren, den 13 årige grønlænder Benedikte Johannesen og slår sig ihjel. Efter at have tænkt lidt og undersøgt hende, kører de videre uden at tilkalde hjælp.
Lidt senere bliver pigen fundet og politi og ambulance tilkaldt. Ulf og Willy er først på plettet, men deres rapport er lidt mangelfuld.
Kriminalassistent Kurt Jørgensen bliver sat på sagen, mest fordi han ellers ikke har noget at lave. Han synes at det er en ringe rapport, de to har lavet og at de er nogle bøvehoveder, specielt Martinsen, der er lettere alkoholiseret og derfor stadig kører patrulje selv om han er over fyrre.
Han finder hurtigt ud af at de har kørt spritkørsel og at det minder betænkeligt om bestikkelse at de ikke betalte for drikkevarene. Martinsen er ved at gå op i limningen og vil melde sig, men Ulf udnytter en opstået lejlighed til at skyde ham og få det til at se ud som selvmord.
Dagen efter får Jørgensen kontakt til et vidne, Marie Madsen, der kan fortælle at flugtbilen havde et blinklys på taget og var en Volvo Amazon, dvs Koch og Martinsen's patruljebil. Da Jørgensen tager ud til Koch, bliver han truet med dennes tjenesterevolver og slået ned.
Da han endelig kommer fri, er Koch på vej til lufthavnen i sin Alfa Romeo. Den bliver imidlertidigt stoppet af et par vakse patruljebetjente, der ikke synes den skal have lov at køre så stærkt. Koch tror at de er efter ham af andre grunde og skyder på dem, men bliver selv skudt af de vildt overraskede betjente, Lund og Jeppesen.

Ganske vel turneret krimi, der fanger interessen på glimrende vis.
Show Less

Publication

Kbh. : Lademann, 1981.

Description

Kriminalroman om to politibetjente, som i spirituspåvirket tilstand påkører og dræber en cyklist og i kraft af deres embede forsøger at slette sporene.

Language

Original language

Danish

Physical description

156 p.; 20 cm

ISBN

8715013715 / 9788715013713

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser titel og forfatter med sort skrift på blå baggrund
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 27: Jørgensen læser Sjöwall og Wahlöö's Roseanna.
Side 50: Betjenten havde tilmed taget sig den frihed at more sig over at have fået en kollega på krogen. Det må være en lige så stor fornøjelse som at få lov at trække tænder ud på en tandlæge, tænkte Jørgensen.
Side 84: Gid de dog ikke var så håbløse til at tage imod besked i omstillingen. Eller var det vagthavende? Telefonbeskeden var ikke signeret, og det var følgelig halsløs gerning at forsøge at finde frem til dens ophavsmand.
Side 132: Straffetaksten er som bekendt den samme, om man skyder en eller flere politifolk!
Side 132: Jørgensen brød sig ikke om tanken, at hans død så at sige kunne fås med rabat. To for enkelt pris. Ugens tilbud. Ligesom i supermarkederne.

Other editions

Pages

156

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.6836 seconds