Jeg er hvad jeg husker : efter elektrochokket: mellem mirakler og mareridt

by Peter Øvig Knudsen

Hardcover, 2021

Status

Available

Library's review

Indeholder "Den første fest", "Mit mareridt", "Miraklerne", "Pernilles erindring", "Forfatternes mareridt", "I slagtehallerne", "Den gale psykiater", "Pernilles kamp", "Den falske dualisme", "CIA's hjernevask", "Et jordskælv i hjernen", "Hvem er de gale?", "Den antipsykiatriske journalist",
Show More
"Gøgereden", "Magten og antimagten", "Søhesten i tindingen", "Den plastiske hjerne", "De chokerede sjæle", "Pernilles liv", "Hvem er jeg nu?", "Tak".

"Den første fest" handler om forfatterens første fødselsdagsfest efter at han har fået elektrochok og er blevet helbredt for en svær psykotisk depression. Forholdet til teenagesønnen Aske er dog stadig anspændt. Aske følte sig holdt uden for og svigtet, da Peter Øvig Knudsen lod sig indlægge.
"Mit mareridt" handler om at Peter Øvig Knudsen tror at han vil blive til en grønsag som "Gøgereden"'s hovedperson. Idet han lykkeligt har glemt at det er det hvide snit, der har den virkning i "Gøgereden".
"Miraklerne" handler om hvordan elektrochok hjælper hurtigt og sikkert på Peter Øvig Knudsens tilstand. Fra psykotisk til rask på få dage. Men med massivt behov for rekonvalescens i måneder bagefter.
"Pernilles erindring" handler om Pernille Frandsen, der har følt sig tromlet af Peter Øvig Knudsen til et foredrag. Hendes historie om elektrochok handler om hukommelsesproblemer, men hans handler om et mirakel.
"Forfatternes mareridt" handler om Ernest Hemingway og Sylvia Plath. Begge er ramt af psykoser og ender med at begå selvmord. Hemingway med et dobbeltløbet haglgevær og Sylvia Plath ved stikke hovedet i en gasovn og åbne for gassen. ???
"I slagtehallerne" handler om elektrochok-terapi og hvordan det startede. Kort fortalt lagde man mærke til epileptiske anfald kunne mildne en psykose, så hvis man nu udløste kramper? På det tidspunkt havde man ingen behandlingsmuligheder overhovedet, så lægerne var ret ivrige. Insulin og kamfer blev forsøgt, men var ganske farlige måder at udløse kramper på. Elektrochok fik derfor en chance og viste sig ofte at have meget gunstige virkninger. ???
"Den gale psykiater" handler om ???
"Pernilles kamp" handler om ???
"Den falske dualisme" handler om ???
"CIA's hjernevask" handler om ???
"Et jordskælv i hjernen" handler om ???
"Hvem er de gale?" handler om ???
"Den antipsykiatriske journalist" handler om ???
"Gøgereden" handler om ???
"Magten og antimagten" handler om ???
"Søhesten i tindingen" handler om ???
"Den plastiske hjerne" handler om ???
"De chokerede sjæle" handler om ???
"Pernilles liv" handler om ???
"Hvem er jeg nu?" handler om Peter Øvig Knudsen efter at han blev helbredt for depressionen. ???
"Tak" handler om ???

Meget stærk og personlig bog om kampen med depression og mani.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Gyldendal, 2021

Description

En udfoldet beretning om Peter Øvig Knudsens egne elektrochok (ECT) behandlinger og udviklingen i ECT og den nyeste forskning i bivirkninger. Til alle med en personlig eller faglig interesse i psykiatrien og ECT.

Language

Original language

Danish

Physical description

301 p.; 22 cm

ISBN

9788702299076

Local notes

Omslag: Christian Ramsø / WAP
Omslagsfoto:Jan Grarup
Omslaget viser et billede af en lettere hærget forfatter
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Simone Andrea Gottschau har stået for research

Pages

301

Library's rating

Rating

(2 ratings; 4)
Page: 0.291 seconds