Anders And Album, nr 5

by Carl Barks

Paper Book, 1976

Status

Available

Library's review

Indeholder "Skillinger fra skyerne", "Farligt legetøj", "Anders And og den duelige due", "Bekostelig branche", "Hemmeligheden".

"Skillinger fra skyerne" handler om Anders, der arbejder på Onkel Joakims gård og ikke gider arbejde. Han får Højben til at ønske en million og vupti, kommer der en
Show More
skypumpe forbi og suger alle Joakims penge op af en stor åben pengebeholder og fordeler dem over hele landet. Alle er blevet rige og ingen gider arbejde undtagen Joakim og ungerne, så en dag kommer alle folk tilbage og vil gerne købe mad, som Joakim så sælger for skyhøje priser og alting bliver igen som før.
"Farligt legetøj" handler om farerne ved at hypnotisere godtroende folk.
"Anders And og den duelige due" handler om ungernes brevdue Perlevinge, der stopper op, når den hører en fløjte, men det ved de ikke til at begynde med. Anders hugger den og som hævn bytter de et digt ud, så Andersine får at vide at hendes øjne er som kartoflens. Til slut redder Perlevinge dog dagen og bagefter vinder den også et væddeløb.
"Bekostelig branche" handler om at Joakim von And er rejst til Ægypten og har taget Anders og ungerne med. Ude i ørkenen finder de spidsen af en pyramide og får den gravet ud. På en indskrift står at det er Kong Sesmar VII, der har opført den for at gemme sin skat i den. Men indeni står der at han brugte alle sine penge på pyramiden. Joakim mener at en skomager skal blive ved sin læst!
"Hemmeligheden" handler om Fætter Højbens usandsynlige held og om hans pengeskab, der rummer en velbevaret hemmelighed, som han skammer sig over.

De her historier er små perler, stort set allesammen. Bing, du er hypnotiseret. Og Anndersine får et digt om kartoflens øjne.
Show Less

Genres

Publication

Gutenberghus-bladene, 1976

Language

Original language

English

Physical description

50 p.; 28.6 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser Anders And der er ved at male et lille havestakit og opdager at nogle stave mangler fordi Rip, Rap og Rup bruger dem som sværd
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Bedste historier om Anders And, bind 5

Oversat fra engelsk "A Financial Fable, september 1950" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "The Hypno-Gun, marts 1952" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Rocket Wing Saves the Day, juli 1951" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Uncle Scrooge In Egypt, juni 1958" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Gladstone's Terrible Secret, august 1951" af ikke angivet oversætter

Pages

50

Library's rating

Rating

(1 rating; 5)
Page: 0.2151 seconds