Impuls 1

by Jannick Storm (Editor)

Other authorsJ. G. Ballard (Author), Fritz Leiber (Author), Philip K. Dick (Author), Brian W. Aldiss (Author), Jack Wodhams (Author), Sven Christer Swahn (Author), Niels Erik Wille (Editor), George Collyn (Author), Pamela Zoline (Author)
Paperback, 1969

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord", "Philip K. Dick: Vi husker det for Dem engros", "Jack Wodhams: Fortidens avantgarde", "Fritz Leiber: Inderkredsene", "George Collyn: Martin Borgs sære søgen", "Sven Christer Swahn: Rumfrisøren", "Brian W. Aldiss: Gør hende sejerrig", "J. G. Ballard: Dødens universitet",
Show More
"Pamela Zoline: Universets varmedød", "Om forfatterne".

"Forord" handler om at Jannick Storm og Niels Erik Wille gerne vil præsentere sf i moderne novelleform for det danske publikum.
"Philip K. Dick: Vi husker det for Dem engros" handler om en mand, der gerne vil have en kunstig erindring om at han har været på Mars som hemmelig agent - men måske har han allerede været der.
"Jack Wodhams: Fortidens avantgarde" handler om ???
"Fritz Leiber: Inderkredsene" handler om ???
"George Collyn: Martin Borgs sære søgen" handler om ???
"Sven Christer Swahn: Rumfrisøren" handler om en gut, der mod alle odds kæmper sig op vha en Galacut maskine - desværre er der en forklaring på at han pludseligt har heldet med sig - og det holder ikke evigt.
"Brian W. Aldiss: Gør hende sejerrig" handler om verden som et bedrag lavet ca år 1901 af et væsen, der kalder sig Dronning Victoria. Eksperimentet er desværre snart slut.
"J. G. Ballard: Dødens universitet" handler om et par universitetslærere, deres studerende og rapporter over tredje verdenskrig og trafikuheld, som de blander forelæsernes ansigter og kroppe ind i, først som fotostater og dukker, men til sidst kører to biler sammen og efterlader en studerendes splintrede smil på den knuste forrude.
"Pamela Zoline: Universets varmedød" handler om en hjemmegående husmor, der stille og roligt bliver mere og mere sær. Til sidst knækker hendes sidste æg. Fortællingen er krydret med opslag i hendes bøger og leksika, fx om universets varmedød. Godt skrevet, men ikke sf.
"Om forfatterne" handler om de enkelte forfattere, nogle af afsnittene er ganske korte, men fx Brian Aldiss er ret grundigt beskrevet og hans Report on Probability A er ganske rammende beskrevet som handlingsløs.

Ret mærkelig antologi. Teksterne er langt hen ad vejen mere syrede end godt er. Ikke langtidsholdbare, efter min mening. Oversættelserne af Niels Erik Wille er heller ikke specielt gode.
Show Less

Publication

[Kbh.] Steen Hasselbalch 1969 1 bd.

Language

Original language

English

Physical description

198 p.; 18.4 cm

Local notes

Omslag: Frithioff Johansen
Omslaget viser en udmattet person, der forsøger at rejse sig op
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Philip K. Dick: We Can Remember It for You Wholesale" af Niels Erik Wille
Oversat fra amerikansk "Jack Wodhams: The Fuglemen of Recall" af Niels Erik Wille
Oversat fra amerikansk "Fritz Leiber: The Inner Circles" af Niels Erik Wille
Oversat fra engelsk "George Collyn: The Singular Quest of Martin Borg" af Jannick Storm
Oversat fra svensk "Sven Christer Swahn: Rymdfrisören" af Jannick Storm
Oversat fra engelsk "Brian W. Aldiss: Send Her Victorious" af Jannick Storm
Oversat fra amerikansk "J. G. Ballard: University of Death" af Niels Erik Wille
Oversat fra amerikansk "Pamela Zoline: The Heat Death of the Universe" af Jannick Storm

Pages

198

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.5972 seconds