Findus flytter hjemmefra

by Sven Nordqvist

Hardcover, 2012

Status

Available

Call number

839.7374

Library's review

Sverige, ude på landet, ca 1990
Katten Findus bor hos den gamle Peddersen. Katten har tøj på og kan tale med Peddersen og fungerer i det hele taget som var den et opvakt lille barn.
Findus har fået sin egen seng med springmadras og når den vågner klokken fire om morgenen hopper den rundt til
Show More
Peddersens store frustration. Katten får valget mellem at holde op med at hoppe eller at flytte. Den vælger at flytte og Peddersen laver et gammelt das om til et hyggeligt lille hus. Findus flytter straks ind og tager endda aftensmaden med over i huset og spiser den der. Peddersen synes pludseligt at hans eget hus er meget stille. Men næste morgen kommer Findus og vækker ham og beder om hjælp til at gøre huset i stand, fordi der kommer gæster. Der skal tapetseres og bages pandekager. Peddersen undrer sig over hvem gæsterne er, men Findus afslører snart at det er Peddersen selv, der er gæst. Det er hyggeligt at spise pandekager og lidt vemodigt at Findus så skal sove alene i sit lille hus. Ud på natten kommer han tilbage til Peddersen under påskud af at ræven vist lusker rundt. Næste dag klokken fire vækker Findus Peddersen ved at hoppe i sengen, så han bliver smidt ud igen.
Men senere på dagen laver de et alarmsystem til at skræmme ræve med. Men Findus finder en undskyldning for at blive inde hos Peddersen og næste dag er det regnvejr. Over en sen morgenmad bliver de enige om at flytte Findus tilbage igen. Og forresten også få lært ham klokken, så han kan vente med at hoppe til kl syv!

Sød lille historie.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen, 2012.

Description

Every day at four o'clock in the morning, Findus likes to jump up and down on his bed. He wakes Pettson, who tells him to stop. Because cats really need their early morning exercise, Findus decides to find a house of his own where he can jump and bounce when he likes. But jumping on beds is one thing - living without Pettson is quite another...

Language

Original language

Swedish

Original publication date

2012

Physical description

29 p.; 30.3 cm

ISBN

9788711396636

Local notes

Omslag: Sven Nordqvist
Omslaget viser en gammel mand, der kigger ind i et lille skur, hvor en kat hopper op og ned i en lille seng. Udenfor tulrer en flok høns rundt
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Findus flytter ut" af Lene Ewald Hesel
Side 7: Hvis du absolut skal larme sådan, må du gøre det i stilhed!

Similar in this library

Pages

29

Library's rating

Rating

(12 ratings; 4.4)

DDC/MDS

839.7374
Page: 0.1729 seconds