Rasmus Klump og Futkarl

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2003

Status

Available

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib, Mary. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøj er også med. For en gangs skyld er de i land, men er på vej
Show More
til Mary for ikke at spille landkrabber mere. De støder på noget, der giver en masse røg. Det viser sig at være krokodillen Futkarl, der leger med sit gammeldags damplokomotiv. Han har sat sin fars gamle hat på skorstenen, så han får den dejligste sorte røg. Selv er han helt sort og kort efter er Pildskadde og Gøj også sorte. De bliver inviteret hen til Futkarls forældre og har en fest med en abekat, en flodhest og en gris og en gås. Da de går, får de endda iskager med. De får også en togtur, men der er kun ca 50 meter skinner, så den bliver ikke så lang, men man kan køre frem og tilbage hele dagen. Pingo får den ide at bøje skinnerne runde, men opad, så man får et loop. Den bliver holdt sammen af noget godt snor fra Pelles næbpose. Det er vældigt sjovt. Egentlig havde Klump tænkt at de skulle op og køre med hovedet nedad, men i stedet følger skinnerne bare med. Lammet og løven bliver helt forskrækkede, da der kommer et tog, selv om der ingen skinner er. Toget når endda at krydse noget vand og de når over til en bamse, der sidder og spiser. Han flytter bordet lidt, så de kan komme forbi. De når på heldig vis ned til det gode skib, Mary. Futkarl sætter sin fars hat hen over skorstenen på toget, så al røgen kommer ud i førerhuset og gør dem alle til rigtige sorte lokomotivmænd.
Bagefter inviterer de Futkarl til vandsjov, men han vil ikke være hverken våd eller ren. De er nok kommet ned til Mary, men de små er nok stadig på Futkarls tog? Strudsen, Strut, løber dog nemt toget op. Her finder de Pildskadden og Gøjen i færd med at vinde over Futkart i kortspil. Alle tre er godt sorte og det er Rasmus Klump også blevet. Strut smutter igen, men nu lander der en elefant og en professor Møjsengøjser lige ved siden af. De har fløjet i en træhelikopter, som elefanten driver med et håndsving på siden. Klump og Pelle får et lift med helikopteren og de to små kan være i Pelles næbpose. Klump rammer ved siden af og bliver våd, men ren. Gøjen og Pildskadden skiftes til at gøre hinanden rene, men bliver selv snavsede i processen. Mary sejler på floden og kommer til en sjovt udseende ø. Den ser øde ud, men der er et skilt med nogle sjove tegn på. Ikke bogstaver. De går lidt rundt og Klump falder over en hat på jorden. Hatten hænger fast i noget. Det er en lille plettet kat, der har gemt sig for sjov. Det er den, der har skrevet skiltet og den siger at der står "Søren fars ø". Og det er ham, der er Søren. Han har lavet en rullende trappe, men den er lidt farlig at bruge, når hans søster ikke er der til at bremse.
Hun er blevet distraheret af at høre Skæg fortælle om dengang nede i Biscayen. De kommer tilbage på skibet og Skæg sørger for at Gøj får en tur med støvekosten, så både Gøj og Pildskadde nu er rene begge to på samme tid.

I stedet for landkrabberi er vennerne tilbage på det gode skib Mary.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og som regel ender historien tit circa der hvor den startede.
Show Less

Publication

[Bagsværd] : Illustrationsforlaget, 2003.

Description

Tegneserie i farver om Rasmus Klump og hans venner og deres mange sjove og spændende oplevelser.

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 23.9 cm

ISBN

8756200358 / 9788756200356

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser en kulsort krokodille, der kører et hvæsende og fløjtende tog, der generer Pingo, Rasmus Klump og Pelle. Bag toget ses Skæg på vej væk
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 21
Side 26: Davs igen, Klump! Jeg har vel nok savnet dig ... Jeg har ikke fået mad i al den tid, du har været væk.
Side 27: Nu må det være min tur til at ramme ved siden af.
Side 27: Det er sjældent, man ser øer, der har den facon.

Other editions

Pages

32

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.2245 seconds