Kampen om Universet

by Paul Berna

Paper Book, 1961

Status

Available

Library's review

Suzan, ca 1972
Indeholder kapitlerne "1. Blindpassageren", "2. 'Det fæleste øjeblik'", "3. Månens græsgange", "4. Manden i sort", "5. Fjenden brænder sine skibe ...", "6. Hovedvej nr. 1", "7. Gæster fra rummet", "8. Vejen til Tycho Brahe", "9. Den værste katastrofe", "10. Mands mod", "11.
Show More
Måneguld", "12. Efter sejren".

Selvstændig fortsættelse af "På tærsklen til stjernerne". Drengen Michel på 14, snart 15 år er søn af ingeniør Jousse og bor derfor i den lukkede by Suzan, hvor de to rumskibe Celeste og Daphne har fast base. Månen er blevet udstyret med atmosfære, så man frit kan færdes der. Michel sniger sig med som blind passager til Månen, men bliver selvfølgelig opdaget undervejs. Rumskibene er vistnok atomdrevne og har god margen i lastekapacitet, så en ekstra passager er ikke et stort problem. Han bliver del i en vældig intrige om hvem der skal styre udviklingen på Månen og der er noget Skatteøen over det med skiftende alliancer og nåde for slagne fjender. Et par nye rumkugler Elvira og Fanny er kun med for et syns skyld. Tiden er ca 1972. Bogen slutter med en gemytlig pudekamp og et Arthur C. Clarke citat.

Underholdende fremtidsroman for drenge
Show Less

Genres

Publication

(Kbh.) Gyldendal 1961 143 s.

Subjects

Language

Original language

French

Physical description

143 p.; 20.2 cm

Local notes

Omslag: Sven Otto S.
Omslaget viser en dreng, der kommer løbende med en stor sort kat i favnen. I baggrunden ses en stor teknisk installation med radar og et par kugleformede rumskibe
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Oversat fra fransk "Continent du Ciel" af Knud Müller

Pages

143

Library's rating

Rating

(1 rating; 5)
Page: 0.1512 seconds