Smag for død

by Peter O'Donnell

Paper Book, 2001

Status

Available

Call number

823.914

Library's review

Panama og Sahara, ca 1969
Willie Garvin er på perlefiskeri, da han overværer et mord, som Gabriel og McWhirter står bag. Den myrdede er en blind piges veninde. Willie sætter en stopper for morderne, der viser sig at være to af Gabriels folk, Eddie og Margello.
Modesty er i London og sammen med
Show More
Stephen Collier. De støder ind i en skræmmende stor mand, Simon Delicata, som sammen med Gabriel arbejder for en bagmand om at finde en skat eller lignende, der er gemt i en arkæologisk udgravning. En blind pige, Dinah Pilgrim, har et pudsigt talent, som Gabriel gerne vil udnytte. Skatten er gemt af en Domitian Mus for længe siden og to mænd, Aaronson og Tangye er kommet på sporet af den og vil overlade den til den israelske regering. Det fortæller de til en herre ved navn Prestain. Og det er en stor, stor fejl.
Steve Collier og Wenczel er også med. Wenczel bliver dræbt af Modesty i en fægteduel. En pilot Skeet Lowry skifter side og flyver arkæologerne væk. Gabriel og McWhirter bliver dræbt af Delicata.
I en nærkamp med Delicata vinder Willie fordi han systematisk går efter Delicatas hænder. Til sidst løfter Willie Delicata op med hovedet nederst og lader gå. Delicata brækker halsen og får kraniebrud som bonus.
Presteign er som sagt bagmanden uden blod på hænderne, men det redder ham ikke fra Modesty Blaise, der henretter ham ved at drukne ham under hans daglige svømmetur.

Underholdende knaldroman, som jeg tror at Peter O'Donnell har nydt at skrive
Show Less

Publication

[Frederiksberg] Bogfabrikken 2001 238 sider

Description

The fourth Modesty Blaise title sees the rugged team of Modesty Blaise and Willie Garvin take on impossible odds, pitted against Simon Delicta, the man with a taste for death, and Swordmaster Wenczel in a duel to the death. As the adventure unfolds, travelling from London to Panama before reaching the depths of the Sahara desert, the pair will need all their skills to survive.

User reviews

LibraryThing member SteveAldous
Entertaining adventure, if dated, this is my first Modesty novel - having read a number of the newspaper strips. Fleshes out the main characters and despite a familiar plot it holds a charm that is hard to resist.
LibraryThing member JenneB
The story kind of takes a while to get going, and I think Collier is particularly annoying in this one, but there's great Modesty and Willie interaction, plus the fabulous pearl necklace!
Just read the whole series, I promise these are the most fun books ever.

Subjects

Language

Original language

English

Original publication date

1969

Physical description

238 p.; 22 cm

ISBN

8772975652 / 9788772975658

Local notes

Omslag: Michala Clante Bendixen
Omslaget viser Modesty Blaise med en revolver og med en kårde hængende i luften oven over hende - klingen danner skråstregen i øet i titlens "død"
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "A taste for death" af Ole Steen Hansen
Lidt om Tarrants familiesituation på side 43
Side 98: Der var syvogtredive perler. Den midterste var på mindst syv gram, og resten var smukt aftrappet ned til to to-grams ved spændet, som var af sølv, indlagt med lodperler. Halskæden glødede af det levende lysskær, som er så enestående for ægte perler. Den var ganske enkelt smuk, og perlerne stod til hinanden på en måde han aldrig før havde set. Fra en enorme midterperle gik farven gradvist fra sart rosa i det indespærrede skær over en række fem-grams perler med en glød som flammer, der spejler sig i stål, og videre over strålende mælkehvidt til de mindste perlers kamferhvide tone. De to mindste, dem på hver sin side af sælvspændet, var sorte perler.
Side 164: 'Et godt er der at sige om blod og åndedræt. De giver et menneske smag for død' - Housman
Side 165: Jeg opdagede at jeg var temmelig begavet, ganske ualmindeligt stærk og til en vis grad usårlig. Min smertetærskel er vistnok enestående høj. Intet gør ondt. Jeg mener der er et lægeligt udtryk for det.

Pages

238

Library's rating

Rating

(50 ratings; 4.1)

DDC/MDS

823.914
Page: 0.1126 seconds