Kun tre overlevede

by Robert Silverberg

Paper Book, 1971

Status

Available

Library's review

Rumskibet Clyde F. Bohmer bliver ramt af havari. Hoved-overdrive generatoren eksploderer og skibet ryger ud af special space på turen fra Rigel IV tilbage til Jorden.
Af de 38 ombord var 6 officerer, de er alle døde. 12 passagerer, nogle døde, nogle uskadte. 20 besætningsmedlemmer, nogle døde
Show More
og nogle strålingsramte.
Rand er en dygtig rumingeniør, professor David Loder er en dygtig forsker, som er på vej til Jorden med en medicin som måske kan helbrede en virusepidemi. Men Loder er død.
Anthony Leswick, som studerer Metafysisk Syntese, er derimod i live, hvilket Tom gerne havde set omvendt.
Nede i lastrummet er medicinen ødelagt af stråling, men en af mændene fra motorrummet er i live. Han hedder Bill Dombey og er et stort brød.
Tom, Anthony og Bill er de eneste overlevende og hopper i et redningsskib. Heldigvis er der en beboelig planet indenfor rimelig afstand og der er endda et redningsfyr et sted på den.
Planeten hedder Tuesday og Tom må sjusse kursen, for skibet og dermed computeren om bord eksploderede kort efter at de havde forladt det. Landingen ødelægger redningsskibet, men de overlever uden skader.
De vælger Rand som leder og han finder hurtigt ud af hvor redningsfyret er, men det er langt væk. Imens får Bill skaffet mad til dem og i det hele taget er han måske en bedre leder end Tom. Bills fornemmelse for fare redder dem et par gange og da han også fortæller at han er vokset op på en jungleplanet Hothouse, bliver han leder.. De mister den detektor, der viser vej til fyret, og bliver nødt til at nøjes med at håbe at de går i den rigtige retning.
De støder på planetens indfødte væsener og har svært ved at overbevise dem om deres fredelige hensigter.
Leswick har ikke bidraget med så meget aktivt, men han har en bog med, som han studerer nøje.
Efter at have hørt på de indfødte, finder Leswick nøglen til fælles forståelse: Vi er alle insekter.

Udmærket ungdoms-sciencefiction, men ikke ret dyb.
Show Less

Publication

(Cph.) Munksgaard (pr. Vojens). (1971) 136 s. ill. Munksgaard Krimiserien.

Description

When their spaceship explodes on a hostile planet, three survivors face certain death unless they can reach a special beacon which will enable them to contact the nearest rescue station.

Subjects

Language

Original language

English

Physical description

136 p.; 19.6 cm

ISBN

8716003705 / 9788716003706

Local notes

Omslag: Jørgen Jørgensen
Omslaget viser tre personer i silhuet, der betragter et rumskib, der ligner en nefa-lygte
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Oversat fra amerikansk "Three Survived" af Henning E. Jensen
Tegninger: Pjotr Baro
Side 132: Du holdt op med at være til megen nytte næsten samtidig med at vi landede på denne planet, Rand. Du var bare en klods om benet - ikke andet end dødvægt.
Side 134: Han havde forsøgt at gøre det hele så logisk og intelligent, han kunne. Men på en eller anden måde van han i Leswicks og Dombeys øjne sluppet fra denne rejse som en fuldstændig idiot.

Pages

136

Library's rating

Rating

(3 ratings; 3.2)
Page: 0.1543 seconds