Udenfor rummet

by Eric Frank Russel

Other authorsHenry Kuttner (Author), Arthur C. Clarke (Author), Donald Wandrei (Author), Joseph E. Kelleam (Author)
Paperback, 1958

Status

Available

Library's review

Indeholder "Eric Frank Russel: Udenfor rummet", "Henry Kuttner: Chokbehandling", "Donald Wandrei: Uhyret fra intetsteds", "Joseph E. Kelleam: Rust", "Arthur C. Clarke: På rejse i verdensrummet I".

"Eric Frank Russell: Udenfor rummet" handler om Lawder, Santel og Vanderveen, der er strandet udenfor
Show More
rummet i et rumskib. Alt er mørkt udenfor og de kan ikke komme hverken frem eller tilbage. Lawder nægter at adlyde en ordre om at slukke for raketmotorerne og Vanderveen skyder og dræber ham. Santel begår selvmord, men Conrad Vanderveen fortsætter sin dagbog til det sidste. 17000 år senere bliver hans rumskib fundet og han bliver genoplivet.
"Henry Kuttner: Chokbehandling" handler om Gregg, der får besøg fra fremtiden, da et menneske fra fremtiden, Hallison, kryber gennem væggen til hans lejlighed. På den anden side af hullet er der et behageligt blåt rum med bløde vægge, bøger på et uforståeligt sprog og bløde møbler. Gregg udforsker rummet mens Halloway styrter lidt forvirret rundt. Halloway er selvfølgelig patient på et psykiatrisk hospital, men det tænker Gregg ikke over.
"Donald Wandrei: Uhyret fra intetsteds" starter med en fyr, som hævder at Ambrose Bierce havde ret da han i en af sine historier har et usynligt dyr. Vores fortæller Len Harvey, der er journalist, holder sig udenfor diskussionen og belønnes ved at en anden mand Burch Patterson henvender sig til ham. Burch er vendt tilbage - som den eneste overlevende - fra en ekspedition til Maratan højsletten i Peru og har et uhyre med tilbage. Et firedimensionalt uhyre, som Burch har fanget delvist ved at skyde en stålstang gennem dens fod. Len råder Burch og hans bror Ki til at dræbe uhyret, men i stedet indkalder de til en pressekonference, hvor Len for skams skyld er nødt til også at komme. Det ender galt, for Ki bliver dræbt og Burch forsvinder, idet uhyret river sig løs og forsvinder.
Men skal man nu udstyre en ny ekspedition?
"Joseph E. Kelleam: Rust" handler om de sidste tre robotter X-120, L-1716 og G-3a. Det er krigsrobotter og der er ikke flere mennesker tilbage at slå ihjel og nu ruster de sidste tre robotter op. Slut.
"Arthur C. Clarke: På rejse i verdensrummet I" handler om at menneskene vil begive sig ud i rummet, selv om også det er nemmere at opdyrke polarområderne end at etablere sig på fx Mars.

Arthur C. Clarkes bidrag er en artikel om emnet, ikke en science fiction novelle
Erik Frank Russel staves med to l'er Erik Frank Russell..
Show Less

Genres

Publication

Nyt Dansk Forlag, Kbh. 1958. 96s Planetmagasin

Language

Original language

English

Original publication date

1958

Physical description

96 p.; 17.9 cm

Local notes

Omslag: Kurt Caesar
Omslaget viser en raket på vej ovenover en by under en stor kuppel. Udenfor ses en gold rød ørken, så det er muligvis på Mars
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Eric Frank Russel: Ultima Thule" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Henry Kuttner: Shock" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Donald Wandrei: The Monster from Nowhere" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Joseph E. Kelleam: Rust" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Arthur C. Clarke: The exploration of space" af ikke angivet oversætter

Planetmagasin, bind 1
Omslaget er taget fra et italiensk Urania hæfte, nr 1, "Le Sabbie di Marte", dvs Arthur C. Clarke "The Sands of Mars"
Der er en signatur på originalforsiden "Caesar" og Kurt Caesar (1906-1974) er en kendt illustrator af italienske og tyske science fiction magasiner. Den danske udgave har skåret tegningen, så man ikke kan se signaturen og tegneren er heller ikke krediteret i kolofonen.

Pages

96

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1554 seconds