Matematik. Talvidenskaben der ændrede vor civilisation

by David Bergamini

Hardcover, 1967

Status

Available

Call number

510

Library's review

Indeholder "Forord", "1. Tal. En lang vej fra een til nul - Billed-essay: Regning fra vore fingre til den kunstige hjerne", "2. De gamle grækeres skabende tænkning - Billed-essay: Det meget kendte teorem.", "3. De ukendte får navne - Billed-essay: Den store, gamle kulturarv", "4. En lykkelig
Show More
forening af aritmetik og geometri - Billed-essay: Matematikkens skønhed i natur og kunst", "5. Overvindelse af problemerne ved bevægelse - Billed-essay: Infinitesimalregning kan undersøge forandringer i verden", "6. Beregning af tilfældigheder i en usikker verden - Billed-essay: Det fængslende spil om sandsynlighed og chance", "7. Et logisk spring ud på det dybe vand - Billed-essay: Tre som ændrede menneskets opfattelse af naturen", "8. Matematikken idag: Værker, tvivl og drømme - Billed-essay: Topologi eller matematikken om forvrængning", "Tillæg", "Note til kapitlet: 'Overvindelse af problemerne ved bevægelse'", "Register", "Billedregister".

Ganske pænt udført bog om matematik med en masse billeder. Da jeg læste den første gang, var jeg lige ved at tro at man kunne beregne en kats bevægelser vha matematik, men det er kun ment som en analogi mellem Muybridge's highspeed kamerabilleder og matematiks opdeling af en bevægelse i små dele.
Den er bind 14 af Time-Life serie af flotte med masser af billeder og ikke så meget tekst. På side 110-111 er der pi med 206 decimaler efter kommaet. I et nyligt LMFK-blad her i 2020 nævnes det at hvis x er en tilnærmelse til pi med n decimaler, så er x + sin(x) en tilnærmelse med mindst 3n decimaler. Det er sjovt!
Nu til dags minder bogen mest om Anker Tiedemann's bøger om matematik. En appetitvækker til større ting og der er mest at finde i Tiedemann's bøger.
Show Less

Publication

Kbh. Lademanns Forlag, Sesam Biblioteket, 1967 188 s. ill.

User reviews

LibraryThing member kencf0618
I cut my teeth on science-for-the-layman with the Time-Life series. Too bad it's not updated once a decade or so. Still a fun read!

Language

Original language

English

Original publication date

1963

Physical description

188 p.; 28 cm

Local notes

Omslag: Indbundet
Omslaget viser nogle tegn, som blev brugt for addition, subtraktion, multiplikation og division.
Smudsomslaget viser noget, der ligner spirograf-tegninger
Oversat fra amerikansk "Mathematics" af Knud Estrup
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 68: Ptolemæus-verdenskort
Side 111: Droste-effekten. En dreng holder et spejl der viser en dreng, der holder et spejl, osv

Pages

188

Library's rating

Rating

½ (20 ratings; 3.8)

DDC/MDS

510
Page: 0.3039 seconds