Den forsvundne Patrulje

by Axel Holm

Hardcover, 1931

Status

Available

Library's review

Vestlige Afrika omkring Caprivistrimlen, ca 1930
Indeholder kapitlerne "1. Uheld", "2. Opbrud", "3. Løven", "4. Bøflerne", "5. Et Budskab fra den døde", "6. Fotografierne", "7. Boerne", "8. Smiths Grav", "9. Advarslen", "10. De malede Ulve", "11. Vandelefanterne", "12. I Usimba", "13. Audiens",
Show More
"14. Smiths Brev", "15. Sabelkatten", "16. De Fordømte", "17. Dr. Geronimos beretning", "18. Hjemrejse".

De tre venner, Kineserpeter (eller kaptajn Buch), Spejderjan (eller major Vibolt) og Nikolaj (eller kommandant Koefoed) har en strudsefarm på størrelse med et par sogne i Danmark, men bunden er faldet ud af markedet på strudsefjer og de er ved at se sig om efter noget andet at lave. Nikolajs halvbroder Benjamin falder over en meget syg og dårlig matabele ved den nordre indhegning. Det viser sig at være Sorte Bøffel, som var med på en fejlslagen ekspedition for måneder tilbage. Han beretter med en døende mands sidste ord om at være taget til fange af en djævlekonge ved navn Umlimo. Han har været fanget og mishandlet, men det er lykkedes ham at flygte og han har taget et himmelblåt stykke pelsværk med. Skindet ligner ilder, men farven gør jo slet ikke. Sorte Bøffel dør og hans krop ser så hærget ud at de begraver ham på stedet og desinficerer det blå skind. Det bliver ved med at have farven, men der kommer et svagt selvlysende kort til syne. De kopierer det og ser at der er markeret et "Magic Hole", dvs en heksehule på det.
Næste dag kommer en boer ved navn Claes van Steen forbi med sin familie, som består af hans kone og deres tolvårige datter Marie og sønnerne Karel på 20 og Krüger på 16. Han vil væk fra tsetse-fluerne og vil gerne have Nikolaj som fører nordpå og slå sig ned i nærheden af Loenge og Kvando floderne i portugisisk Afrika.
???

Drengebog fra tiden mellem verdenskrigene. Caprivizipfel eller Caprivistrimlen eller Caprivi-striben er en smal zone i det nordøstlige Namibia, 450 km lang, og strækker sig østover mod Zambezi-floden. Bredden varierer fra 35 til 100 km. Den var en del af den tyske koloni Sydvestafrika, hvor den er opkaldt efter den tyske rigskansler Leo von Caprivi.
Show Less

Genres

Publication

Kbh., Hasselbalch, 1931 96 s. kort

Language

Original language

Danish

Physical description

96 p.; 19 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser et par europæere i tropetøj, der hilser på en ret tyk sort mand i uniformsjakke, lyse bukser og bare tæer, der sidder i en gyngestol
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 11: Om det saa er Glemsomhed, skal du prale af det.

På bagsiden af bogen er der reklamer for flere bøger fra Hasselbalch. Alle er børnebøger fra 1929 og 1930.
Rich. Crompton: William den fjerde
A. Chr. Westergaard: Træskoprinsen
Marius Dahlsgaard: Tyven. En Historie om en ensom Dreng
Torry Gredsted: Der spindes en ende
Ebbe Nielsen: Kongen af Andorra
H. Buchhave: Brødrene Jensen
Christian Reinhard: Den Fremmede
Gunnar Jørgensen: Kluk & Co.
Gunnar Jørgensen: Flemming Student
Torry Gredsted: Klosterjægeren
Marius Dahlsgaard: Brødrene fra Fanø - en historie om søfolk og smuglere
Axel Holm: Elefantens Hemmelighed
Viggo Rehlund: Det muntre Hjørne
Christian Reinhard: Mands Mod
R. Jørgen Nielsen: Meksikaneren paa Kostskole

Meksikaneren paa Kostskole har titlen Mexikaneren paa Kostskole på omslaget.

Pages

96

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1684 seconds