Sidste flugt

by Poul Ørum

Paper Book, 1955

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1950
Johannes Bjerge flygter fra varetægtsfængsling i en arrest. Hans kammerat William Thomsen burde også sidde inde, men Johannes holdt pænt mund overfor politiet, så William føler sig forpligtet til at hjælpe. Johannes får hjælp til at komme videre, men ikke så meget som han
Show More
havde håbet på. William og Johannes har byttet jakke. William tager til Århus med Johannes lyse jakke på og det varer da heller ikke længe før en kriminalbetjent dukker op og spørger William ud.
Senere tager Willam til København og efter nogle dage når Johannes også frem. Johannes er håbløst forelsket i en ung pige, der ekspederer ved en bager, men det går jo ikke, selv om Johannes køber ringe til dem og lover at det nok skal gå.
Johannes og William begår et tyveri, der ender som røveri hos en urmager og planen er at udbyttet skal gå til at Johannes kan komme med som "blind passager" ombord på et skib, dvs at kaptajnen forhåndsgodkender at han er med.
Det hele går dog galt og William bliver snuppet kort efter røveriet, fordi han har hugget en bil, som hurtigt bliver genkendt. Han når dog at sætte Johannes af først og han får en lidt længere periode på fri fod.
Politiet er dog på sporet af ham og jagten ender i et buskads, hvor han først skyder en politihund og så sig selv. Forinden har han truet en af betjentene med sin revolver, så alternativet er en længere tur i fængsel og det orker han ikke.

Bogen skildrer Johannes Bjerge på hans ret håbløse flugt. Og vennen Williams tanker, mens han hjælper Johannes, samtidigt med at han tænker over om det overhovedet nytter noget. Læseren kan passende tænke over om det giver nogen mening at jage rundt med Johannes og sætte ham skakmat.
Show Less

Publication

Fremad, 1955.

Description

Roman om en forbryders mislykkede flugt fra fængslet.

Language

Original language

Danish

Physical description

136 p.; 20.9 cm

Local notes

Omslag: Svend Otto S.
Omslaget viser en mand på cykel i regnvejr og blæst
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Other editions

Sidste flugt by Poul Ørum (Paper Book)

Pages

136

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1749 seconds