Egoland 17, Livet er ikke selvbiografisk

by Olfax

Other authorsJakob Martin Strid (Author)
Hardcover, 2005

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 2001
Jakob Martin Strid og Ivar Gjørup morer sig med en jam-session, hvor Strids kloner søger tilflugt i Egoland. Dvs der er tegninger og plot fra begge. Strid og nogle af klonerne ender med at søge tilflugt hos Berlingske. Divus slutter med at sige at dybest set er vi alle kloner,
Show More
der søger asyl i Egoland.
Divus og Sandra tænker over krig og brug af våben, ministerbiler der bryder færdselsloven og de konservative der påpeger at det ikke kun er Venstre-ministre, der bryder loven, men at det har Bendt Bendtsen også gjort. Sandra får installeret NetId med nøglekort og kan se at der står 16.829.352,25 kr på deres konto. Det skyldes at regeringen er begyndt at udbetale til brugerne i stedet for til institutionerne, så overlægen og oversygeplejersken på psykiatrisk hospital må forsøge at gøre Divus i godt humør, så de ikke bliver fyret.
Darvin bliver ansat som sekretær og Divus får hurtigt vænnet sig til at have penge: Lad de fattige spare, de kan alligevel ikke mærke forskel. Og ikke-rygerne skal ikke nøjes med et lille beklumret ikke-rygerlokale mere. Nu skal de gå helt udenfor, når de vil ikke-ryge. Sandra og Divus har en datter: Sandra. Kunstneren Fan Gok og Vulva har en søn Fut.X. De to har en del med hinanden at gøre. Gaia læser i avisen at 3 millioner kinesere vil købe en mobiltelefon i denne måned. Det synes hun lyder fint, men Fut.X. kan fortælle at det nok er en hver og ikke til deling. Privatiseringen fortsætter. Gaias uddannelsesmidler bliver sat ind på kontoen ved Sandra og Divus, så nu står der snart 50 millioner og der er ikke så meget stat tilbage. Korstoget er aflyst, men der kommer en korsbus i stedet. Divus smutter afsted for at købe våben, så der virker så gudsforladt hos Sandra og Gaia. Blå stue på universitetet giver fjernundervisning. Men niveauet er ikke så højt: Da der ikke var flere, Hitler kunne skyde, så skød han sig selv. Irakkrigen bliver genudsendt og Bagdad falder. Sandra slukker både for sit fjernsyn og for sit klarsyn.
Divus får bøvl med armen og bliver sendt til akupunktur og læge. Prænominal-tallet er på 17. Det er det antal gange, lægen kalder en ved fornavn. Jo fler, jo mere grund til bekymring. Akupunktøren hedderr dr. Bei Han-Ling.
Fut.X er forelsket i Gaia, men hun er ikke forelsket i ham. Sandra og Divus kan ikke bruges, for da de voksede op, var der kun 1 tv-kanal og den var i sort/hvid. Divus's skaberarm bliver udstillet i Paris. Fransk får alting til at lyde finere og klogere end på dansk: "Mit bras" kontra "Mon bras". Fut.X og Gaia bliver enige om en foreløbig forelskelse. Darvin bliver også blandet ind i det, så nu har Gaia to bejlere. Darvin evaluerer på Fut.X's kærlighed til hende. Darvin er både universitetsrektor, forretningsmand. Niveauet på universiteterne er sænket, så man nu bliver bachelor på et halvt år og opgaven består i at binde snørebånd selv og stave til Nietzche. Gaia forklarer Divus at han er voldsomt gammeldags og at den kønnede formering ikke har formået at forny sig. Divus og Sandra opfører en parringsdans. Skæve Thorvald. Darvin har et firma kaldet Ismand. Hvor universitetsstuderende får 250 kr for at onanere ned i et glas. Så blander og fortynder og fryser firmaet sæden.

???

Meget sjov hudfletning af samtiden.
Show Less

Genres

Publication

Åbyhøj Ydun 2005 224 sider alle ill.

Description

Tegneserie i striber som i en blanding af gags og indforstået humor fortsætter den skøre historie om Sanddru Sandra og Divus Madsen samt deres vidunderbarn Gaia og virkeligheden på den lukkede afdeling.

Language

Original language

Danish

Physical description

224 p.; 24.5 x 17.6 cm

ISBN

8798733982 / 9788798733980

Local notes

Omslag: Ivar Gjørup
Omslaget viser Divus og Sandra, der flyder med vommen i vandskorpen
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Egoland, bind 17
Olfax er et pseudonym for Ivar Gjørup
Redaktion: Ivar Gjørup, Ture Gjørup
JAM-Session '01 med Jakob Martin Strid

Pages

224

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.2335 seconds